Челси Клинтън vs. Иванка Тръмп: Победител е Иванка
Челси Клинтън vs. Иванка Тръмп: Победител е Иванка / Guliver/Getty Images

На фона на кандидат-президентската надпревара в САЩ, американците следят с внимание друга своеобразна битка - тази за влияние между Челси Клинтън и Иванка Тръмп, пише сп. "Мадам Фигаро". По този повод френското издание прави съпоставка по няколко показателя между двете кандидат-президентски щерки и накрая отсъжда коя от тях е победителка.

И двете са родени в началото на 80-те години (Челси през 1980 г., а Иванка през 1981 г.), и двете са наследнички на династии, въплъщаващи американската мечта, и двете са бременни.

Доналд Тръмп и Хилари Клинтън се оказаха роднини

Челси Клинтън, щерката на Хилари Клинтън, е смятана за американския вариант на принц Уилям. Като президентско дете, тя израсна както Уилям пред очите на всички и преживя разтърсващия скандал Моникагейт, точно както Уилям преживя пред очите на всички раздялата на родителите си и приписваните на принцеса Даяна връзки с дружи мъже.

Челси Клинтън vs Иванка Тръмп Победител е Иванка
netinfo
Иванка Тръмп израсна в семейството на красавицата и звяра - спортистката Ивана Тръмп, станала модел, а после бляскава светска дама, и Доналд Тръмп, магнатът по недвижими имоти, известен с грубия си и пиперлив език. Иванка, която е наследила най-доброто от двамата - красотата на майка си и усета за бизнес на баща си - не се срамува от потеклото си, нито парадира с него. От трите деца на Тръмп тя е най-обсъжданата в американските медии.
Челси Клинтън vs Иванка Тръмп Победител е Иванка
netinfo
Челси е омъжена за 38-годишния Марк Мезвински, който е инвестиционен банкер и има собствен инвестиционен фонд. Той е син на демократически конгресмени, дългогодишни приятели на клана Клинтън. Челси твърди, че мъжът й е невероятен, но приближени на семейството казват, че през уикендите той не е канен у Клинтънови, защото имал склонност да критикува жена си.
Челси Клинтън vs Иванка Тръмп Победител е Иванка
netinfo
Иванка е омъжена за 35-годишния Джарет Къшнър, специалист по недвижимите имоти с бляскава външност. Заради него Иванка прие юдеизма. Двойката има две деца Арабела и Джоузеф. Семейството редува светски гала вечери със семейни уикенди, в които смартфоните са забранени.
Челси Клинтън vs Иванка Тръмп Победител е Иванка
netinfo
Ежедневието на Челси е обикновено. Когато не присъства на митингите и предизборните прояви на майка си или не се грижи за фондацията на семейството си, тя прави джогинг в Манхатън с териера си Сорен, готви макарони със сирене на малката си дъщеря Шарлот, която е на година и половина, изпива литри кафе и поглъща жадно исторически криминални романи.

Хилари и Бил Клинтън отново ще стават баба и дядо

За Иванка Тръмп свободно време няма. Тя се занимава непрекъснато с бизнес в качеството си на директорка по продажбите в бащината си империя. Иначе дава професионални съвети в своя интернет сайт и в Туитър, в хаштага #womenwhowork. В тази социална мрежа тя е събрала вече 1,8 милиона абоната. Когато има малко свободно време, тя е на първия ред на ревютата на нюйоркските модни седмици.

Доналд Тръмп пак ще става дядо, Иванка очаква трето дете

По отношение на стила, Челси след годините на буклите, на набиващите се на очи лилави дрехи и на полите до коляното, разкриващи пълничките й прасци, придоби таланта да се слива с множеството.

Челси Клинтън vs Иванка Тръмп Победител е Иванка
netinfo
Иванка Тръмп е бляскава, не носи панталони, винаги е с обувки с високи токчета и с минималистични рокли от собствената си модна колекция, които излагат на показ зашеметяващо дългите й крака.
Челси Клинтън vs Иванка Тръмп Победител е Иванка
netinfo
Челси Клинтън играе ключова роля в кампанията на майка си. Ако Хилари спечели президентската номинация, то това ще бъде до известна степен благодарение на нея. Челси обикаля благотворителните прояви, среща се с избирателите, събира средства за защитата на правата на жените, рекламира майка си в Туитър. През септември 2013 г. журналистът от Си Ен Ен Пиърс Морган попита Бил Клинтън коя би била по-добра президентка - Хилари или Челси. Тогава Бил отвърна: "В дългосрочен план мисля, че Челси, защото тя знае повече неща от нас".

Тайните на Хилари Клинтън, които нямат нищо общо с политиката

Иванка Тръмп също има доминираща роля в кампанията на баща си. Мнозина даже я възприемат като първа дама вместо истинската "носителката на титлата" - третата съпруга на Доналд Тръмп Мелания, която позира гола за сп. "Джей Кю". Когато милиардерът сгафи със сексистки коментари, Иванка е тази, която "чисти" след него, неспирайки да повтаря, че без помощта на баща си няма да е такава успешна бизнес дама.

Иванка Тръмп се омъжи

След съпоставката по тези показатели сп. "Мадам Фигаро" отсъжда, че победител в своеобразната битка на кандидат-президентските щерки е Иванка. Тя за разлика от Челси успя да си създаде име, докато Челси сякаш носи името си като бреме. С вида си на бляскава завоевателка Иванка печели стотици хиляди почитатели, докато Челси живее в сянката на майка си.

Източник: БТА