България – на телефонен автопилот!
България – на телефонен автопилот! / Sofia Photo Agency
Колко е лесно – имаш проблем с мобилния си телефон, звъниш на даден кратък номер, в зависимост от оператора, и 24 часа в денонощието/7 дни в седмицата получаваш помощта, от която се нуждаеш. Повярвайте, понякога изтръгвам технологични възможности от мобилния си телефон, за който дори производителите му не подозират и работещите в тези кол-центрове винаги помагат.

Подобен автоматичен кол-център може да има и в милата ни страна. Сега ще ви кажа защо.

Наблюдавам задълбочено развитието в държавата през изтеклите две седмици и си водя записки в едно тефтерче. Понякога се обърквам, тъй като отредените листчета за дадена тема или личност бързо свършват.

Записките са много, защото държавата работи на пълни обороти, за разлика от медиите, както удачно отбеляза госпожа Е.Е, които въобще не работят. Забележка - използвам “Е.Е.”, за да не губя излишно място.

Та държавата работи, а месецът е едва юли. До отпуските през август има време, а тепърва предстои доклад от ЕК. Очевидно е, че управленците ни ще имат нужда от почивка.

Знам, че хич не им се излиза в отпуск, но август е зад ъгъла. На тях сърце не им дава да напуснат кабинетите, поради което реших да предложа нещо уникално, което ще им позволи вкупом да отидат на море, без да се притесняват, че работата няма да върви. Напротив – ще върви и още как.

Става дума за изобретение, което ще работи така, както те работят в момента. То ще откликва на проблемите на гражданите непрекъснато и на практика ще ги замества отлично. Благодарение на това устройство те ще могат да си починат спокойно.

Така - веднага по темата, защото усещам, че приковавам вниманието им. Става дума за автоматичен кол-център, който наричам “държавен автопилот”. С едно позвъняване на кратък номер (все още не съм измислил номера, ала ще е сложна формула между рождените дати на президента и премиера, умножени по часа, в който Е.Е. се появи около Челопечене) всеки един гражданин на България ще може да свърши работата си или получи информация, която досега е получавал от властта.

И тъй като трябва да покажа как точно работи “държавния автопилот”, ето няколко нагледни примера:

а) Звъните на краткия телефонен номер от вашия мобилен или стационарен телефон. Обаждането са таксува по 2 лева на минута. Е, скъпичко е, ама парите ще отидат за организиране на серия от дискусии за подобряване на политическия модел.

б) Свързват ви с оператор. Той казва: “Добре дошли в системата Държавен Автопилот. Натиснете 9 за английски.”

в) Следва кратка тишина. Ако сте натиснали 9, ще чуете цялото меню на английски. Приемаме, че сте изчакали и слушате на български. Операторът продължава ето така:

Натиснете 1 за свързване с МВР

Добре дошли в номер 1 – свързване с МВР. Изберете от следните четири опции:

- предлагаме освобождаване на индийски пленници на място, недалеч от София, където не мирише на метал, а на митал

- жива връзка с Русия, пардон – жеваго връзка с Русия

- предлагаме и нов модел отвличане, не като по филмите. Замяна на заложници и прибиране на откуп по време на ювелирна полицейска акция

- ако апартаментът ви е разбит, ограбили са ви, откраднали колата или нещо подобно, изчакайте – системата работи по случая

Натиснете 2 за свързване със САПАРД или ФАР

Добре дошли в номер 2. Тук може да проверите над 1000 проекта по САПАРД, както и да получите повече информация как точно се заобикалят лимитите за субсидии чрез свързани фирми. За ФАР не може да чуете нищо, тъй като системата е блокирана от одитори.

Натиснете 3 за инсталация на нови технологии

Добре дошли в номер 3 – българския високотехнологичен рай. Тук:

- предлагаме закупен от Германия робот за обезвреждане, пардон не точно обезвреждане, а нарязване на опасни снаряди без гръм

- предлагаме полети с чудни самолети Спартан, който правят ефектно обръщане при най-малък вятър

- разходка с корвети, два на брой

Натиснете 4 за дебат с президента

Добре дошли в номер 4. Изчакайте, за да чуете тазседмичния патриотичен дебат. Той е посветен на новия политически модел.

Натиснете 5 за първи впечатления

Добре дошли в номер 5. Ако току-що сте кацнали на Летище София, тук е вашето място. Паркирайте колата си на паркинга и изпитайте забравено приключение – събиране пари на ръка, чудни цени, невъобразимо тъпа маркировка за изход от подземен паркинг и т.н.

Натиснете 6 за получаване на доклади

Добре дошли в номер 6. Тук може да изберете между остро критичен доклад към България (директно от Брюксел), остро критичен доклад към медиите (диретно от Е.Е.), остро критичен доклад за фонд Републиканска пътна мрежа (от KPMG), остро критичен доклад за борбата с корупцията в България (от Световната банка), остро критичен … (списъкът продължава). Към този момент няма доклади с похвали, опитайте след 1 година.

Натиснете 7 за свързване с Александър Томов.

Добре дошли в номер 7. Тук ще разберете колко е към момента открадната сума чрез аферата ЦСКА. Този уикенд безплатно може да чуете и откъси от автобиографичната книга на Томов “Хвани ме, ако можеш”.

Натиснете 8 за свързване с магазин за хранителни стоки в Благоевград

Добре дошли в номер 8. Тук ще разберете колкo са към момента откраднатите кебапчета в региона. Освен това - каква е актуалната цена на едно кебапче и колко години затвор грози всеки, който дръзне да го прибере в джоба си.

Натиснете 9 за свързване с мажоритарния вот

Добре дошли в номер 9. Ако сте личност и искате да излезете напред, тук е вашето място. Мажоритарният вот ще ви изведе напред! Честито!

Натиснете 0 за свързване с извънредните ситуации

Добре дошли в номер 0. Добре дошли в кръглата нула. Оттук излизане няма. Изключете “държавен автопилот” от захранването и рестартирайте.

www.zar.bg