Бруни превърна визитата на Саркози в Египет в медийно шоу
Бруни превърна визитата на Саркози в Египет в медийно шоу / снимки: БГНЕС

Легендарният хотел "Олд уинтър палас" в Луксор, построен през XIX век край река Нил, е виждал много изтъкнати личности: Уинстън Чърчил и Маргарет Тачър, Жискар д'Естен и Джими Картър са някои от политиците, отсядали в него. Малко от изтъкнатите гости на хотела обаче са привличали толкова голямо медийно внимание по време на "частна" почивка като френският президент Никола Саркози и новата му приятелка - бившата манекенка и певица Карла Бруни, пише британският вестник "Индипендънт".

"Не се знае къде е отседнал той", бе официалният отговор на запитванията към Елисейския дворец, също както по време на предишните посещения на Саркози в Малта и САЩ, отбелязва изданието. Той е на почивка за пет дни и няма публични ангажименти, поради което не е длъжен да има медийни изяви. След като обаче на 15 декември се появи в компанията на Бруни в Дисниленд край Париж, Саркози на практика закачи табела "снимай ме" на вратовете и на двамата, коментира "Индипендънт".

Международните медии бързо схванаха намека. След като се раздели със съпругата си Сесилия, президентът изглеждаше нетърпелив да покаже колко бързо може да я замени с дори още по-прекрасна жена, пише вестникът. Така сега, когато малко уединение не би било излишно, той и приятелката му плащат за този подход.

Двамата пристигнаха в Луксор на Коледа с още деветима души, сред които майката на Саркози, един от синовете му и неговата приятелка. Те бяха посрещнати на международното летище, за да се ограничат контактите с медиите, и директно бяха откарани в "Олд уинтър палас". В сряда двамата се появиха хванати за ръка и с кортеж от 26 коли, включително черен Мерцедес с тъмни стъкла, обиколиха Долината на царете. Рояци фотографи ги следваха по време на разходката им.

Следващата спирка на президента е курортът Шарм ел шейх, на брега на Червено море. След това посещението прераства в публично - Саркози ще има официална среща с египетския президент Хосни Мубарак. Дотогава госпожица Бруни и мнозинството фотографи вероятно ще са изчезнали, отбелязва британският вестник. (БТА)