Би Би Си: Българският ентусиазъм за ЕС намалява
Би Би Си: Българският ентусиазъм за ЕС намалява / netinfo

Под заглавие "Българският ентусиазъм за ЕС намалява" Би Би Си публикува материал за проведените у нас избори за евродепутати. В материала се коментира ниската избирателна активност "едва 28%".

Освен новия акциз върху домашната ракия, който според автора на статията, кореспондентът в България Ник Торк, е едно от най-непопулярните последствия от влизането на България в ЕС, дъждът също е допринесъл за спадналия ентусиазъм на гласоподавателите.

В материала се акцентира и върху затварянето на блоковете на АЕЦ „Козлодуй”. В момента българското правителство се опитва да убеди Брюксел, че дефицитът на електроенергия в Албания, Македония, Сърбия и Гърция е неизбежен, ако България не може да изнася повече, пише британският журналист.

Премиерът Станишев си има и други грижи, посочва той - как да опази правителството си от разпадане след неотдавнашния корупционен скандал, как да залови извършителите на поредица от неразкрити убийства и как да постигне освобождаването на петте български медицински сестри или поне как да предотврати тяхната екзекуция, след като либийският съд ги призна за виновни за умишленото заразяване на над 400 деца с вируса на СПИН, коментира още журналистът от Би Би Си. (БГНЕС)