За всички наши теми и видеа до момента, както и предложения за нови, посетете фейсбук страницата ни Бърборани!

Всички сме допускали грешки във връзките си, но ето няколко от тях, които според психолога Лена Лалчева, могат да убият отношенията ви с партньора.

1. Искаме другият да прилича на нас

Ние не само сме различни хора и различни личности, но сме и от различен пол. Няма как да очакваме да променим другия и той да прилича на нас, да има същите потребности и поведение като нас. Жената да иска да промени мъжа и да го направи жена в поведението и желанията му е основна грешка и е невъзможно. Както и обратното - мъжът не трябва да очаква жената да мисли като него.

2. Очакваме половинката да ни прави щастливи

Обикновено другият ни прави щастливи, докато сме влюбени. Според учени влюбването продължава между 3 и 6 месеца. Погрешно е да очакваме, че другият човек е длъжен да ни прави щастливи няколко години или цял живот. Това е изцяло наша отговорност и не може да я приписваме на друг.

3. Поставяме себе си на второ място

Трябва да поставяме себе си на първо място. Да си казваме: "В моя живот аз съм най-важният човек и не може да поставям друг или връзката си с него преди себе си".

4. Приемаме другия за даденост

Спираме да се възхищаваме на човека до нас, свикваме с него, приемаме го за даденост. Спираме да виждаме положителните му черти и започваме само да критикуваме. Ако един ден се събудите и забележите, че сте обречени да прекарате следващите 30-40 години с човек, който само мрънка и критикува, няма ли да ви се прииска да избягате?

5. Очакваме другият да задоволява нашите потребности

Това е грешка, която допускат повече жените. Например след сключване на брак и раждането на деца, те се оставят изцяло в ръцете на партньора - той да взима решения за всичко, дори за дребните неща. След известно време на партньора това му идва в повече. Когато делегираме на друг да задоволява всички наши потребности, това ни обезличава и в един момент ние спираме да сме интересни за този партньор.

Няколко съвета за щастлива и здрава връзка - вижте във видеото.