Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания участваха в церемонията по запалването на светлините на коледната елха на поляната пред Белия дом - традиция, която датира от 96 години, предаде ДПА.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

"Това е време от годината да се веселим с нашето семейство и приятели, да проявяваме благотворителност и добра воля в ангажимента ни в цялата страна и всички наши общности, и да благодарим за цялата благодат в живота ни", каза Тръмп под аплодисментите на присъстващите.
Президентът на САЩ, който по принцип е известен със своята груба и понякога всяваща разделение реторика, този път отправи послание за единство при запалването на елхата.

БГНЕС

"Ние сме едно американско семейство. Ние се нараняваме заедно, изцеряваме се заедно и винаги преодоляваме трудностите заедно", увери Тръмп. Той благодари специално на хората, които първи се отзовават при природни бедствия и инциденти, както и на американските военни.

Коледната украса в Белия дом: Блясък и кървавочервени елхи (СНИМКИ)

На церемонията американският министър на вътрешните работи Райън Зинки представи президента като "човека, който върна Коледа". Зинки не обясни какво е имал предвид.

Тръмп има силна подкрепа сред християните евангелисти, отбелязва ДПА. Музикалната програма по време на церемонията включваше изпълнения от няколко певци християни и от оркестъра на американската армия. 
БТА