/ ThinkStock/Getty Images
Най-красивите коледни базари в Европа ви очакват в едни от най-впечатляващите европейски градове. Дървени къщички, аромат на греяно вино и канела, коледни бисквитки, печени кестени и топли напитки, коледни лампички и музика... Представихте ли си го?

ThinkStock/Getty Images

Ето няколко идеи как да си набавите празнично настроение през зимата.

Прага, Чехия

ThinkStock/Getty Images

Коледните щандове в Прага са разположени на няколко места, но най-любим на посетителите е този в стария град, където се издига и коледната елха.

Загреб, Хърватска

ThinkStock/Getty Images

Тогава града се превръща в един огромен коледен базар – всяка вечер има игри, дегустации, танци, пеене, семейни забавления. Има и забавен коледен трамвай, който вози децата заедно с дядо Коледа, феи и елфи.

Колмар, Франция

ThinkStock/Getty Images

На старите площади в средновековното френско градче има разположени няколко коледни базара. Те се провеждат всяка година и събират на едно място любителите на коледното настроение. Китните стари улички, красивите цветни къщички само допринасят за пълната коледна картинка и атмосфера, която може да усетите там.

Манчестър, Великобритания 

ThinkStock/Getty Images

Коледният базар в Манчестър е разположен на площада Албърт Скуеър. Той е най-добрият коледен базар във Великобритания и е идеалният вариант за празнична разходка. Той предлага международни храни, напитки, ръчно изработени коледни подаръци.

Страсбург, Франция

ThinkStock/Getty Images

В Страсбург се намира най-старият коледен базар в Европа. Особеното е, че типичните дървени будки са разположени не само около Страсбургската катедрала, но и на много други места в града. В тях човек непременно ще намери нещо, което ще по вкуса му.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук