Жалба срещу решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) бе оттеглена след броене на бюлетини в залата на Административния съд в Сливен.

Това каза Християна Денчева от ОИК. Става дума за жалба срещу избора на кмет на село Скобелево.

Освободиха срещу „подписка“ мъжа, обвинен за преправяне на изборни резултати в Сливенско

"При преброяването на бюлетините се установи пълно покриване на данните в протокола на СИК", посочи Денчева и допълни, че истинността на изписаното в протоколите на СИК и ОИК, както и решението за избор на кмет на Скобелево на ОИК, се потвърждава.

В Административния съд бяха подадени общо три жалби, като освен гореспоменатата, има и срещу решенията за избор на Общински съвет в Сливен, както и за избор на кмет в село Горно Алекандрово.

Съдът разпореди повторно преброяване на бюлетини в община Сливен в част "Преференции", като следващото заседание е на 14 ноември. Второто дело, касаещо избора на кмет на с. Горно Александрово, все още не е насрочено.

Районната прокуратура обвини председател на секционна комисия в селото, че е преправил резултата на изборите, като направил отбелязване върху недействителна бюлетина за кмет, с което същата била отчетена като действителна. Той бе задържан, но бе освободен с мярка "Подписка".
Велина Василева, БТА