/ МВР
В паспортните служби в област Търговище се приемат искания за издаване на удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни документи за самоличност.

Служителите от звената в Районните управления в Попово и Омуртаг, както и сектор "Български документи за самоличност" при ОД на МВР в Търговище ще работят на 13 ноември от 8.30 ч. до 17.30 ч. и в изборния ден от 8.30 ч. до 19.30 часа, информират от пресслужбата на Дирекцията.

Как ще издават удостоверения за гласуване на изборите

В сектор "Български документи за самоличност" на дирекцията е създадена организация за работа: в зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност; При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 12 ноември, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

При евентуално произвеждане на втори тур на избори за президент и вицепрезидент на 21 ноември, ще се издават нови удостоверения от 16-и до 21 ноември, включително, уточняват от Дирекцията. Удостоверението се издава, за да послужи пред Секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден.

Удостоверенията за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация, напомнят от ОД на МВР.
БТА