В Русе, при обработени 100% протоколи в OИК, пръв е Пенчо Милков от местна коалиция „БСП за България", с 63,00 на сто от гласовете, следван от Иван Иванов (ГЕРБ) с 31,58 на сто от вота.

БТА


Досегашният кмет на община Борово Валентин Панайотов от ГЕРБ печели трети мандат според 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии. Това показват данните, публикувани на сайта на Общинската избирателна комисия. 

България избра: ЦИК публикува междинни резултати от местните избори

За Валентин Панайотов са гласували 52,25 процента или 1289 души, а за кандидата на местна коалиция "БСП за България" ("Движение Гергьовден", коалиция "Левицата!") Симеон Иванов своя вот са дали 46,45 процента или 1146 души. 

Квадратчето "Не подкрепям никого" са отбелязали 1,30 на сто или 32 души. Недействителните бюлетини са 101. Гласували са 2568 души от общо 4657.

Досегашният кмет на община Две могили Божидар Борисов от ГЕРБ печели трети мандат според 100 % обработени протоколи на секционните избирателни комисии. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Две могили Анелия Петрова. 

За Божидар Борисов са гласували 61,6 % или 2071 души, а за кандидата на СДС Драгомир Драганов своя вот са дали 36,7 % или 1233 души. Квадратчето "Не подкрепям никого" са отбелязали 58 души. Избирателната активност в общината е 49,3 %. Гласували са 3424 души от общо 6961 имащи право на глас. 

Жителите на русенското село Могилино, което се намира в община Две могили, не успяха да си изберат кмет и от втория тур на местните избори - това показват резултатите при 100 процента обработени протоколи. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Две могили Анелия Петрова. 

За двамата кандидати, достигнали до балотажа - Камен Раев от "БСП за България" и Анелия Александрова от "Възраждане", са гласували по 39 избиратели.  Председателят на ОИК Анелия Петрова обясни, че решението на комисията ще бъде изпратено до ЦИК, след което предстои президентът на България да насрочи нови избори за кмет на село Могилино.  

Мартин Пенев, БТА