Четири сигнала са постъпили в Общинската избирателна комисия – Генерал Тошево след обяд, става известно от решения, публикувани на сайта на комисията. 

Единият от сигналите е за налични агитационни материали в близост до изборно помещение. След извършена проверка ОИК – Генерал Тошево установява, че в действителност има агитационни материали на по-малко от 50 м от изборното помещение и дава указания на Секционната избирателна комисия те да бъдат премахнати. Също така указва да се спазват правилата на Изборния кодекс.  

Заваляха жалби за изборни нарушения в страната

Вторият сигнал е за това, че пропускателният контрол на вход на изборно помещение се осъществява от застъпник. ОИК – Генерал Тошево посочва, че съгласно Изборния кодекс правомощията на застъпника не включват осъществяване правото на гласуване на избирателите. За това дава указания до секционната комисия да се преустанови контролирания достъп до секцията на гласоподавателите, осъществяван от застъпника.

Следващите сигнали са за предизборна агитация от лица пред изборно помещение в различни села на територията на общината. Проверки на ОИК не установяват твърдените обстоятелства, но комисията дава указания да се спазва Изборния кодекс. 

С това сигналите в ОИК – Генерал Тошево към момента са общо седем. 
Павлина Живкова, БТА