Валентин Ревански от "Пряка демокрация" печели местния вот в Ямбол.

За него са гласували 79,15% при 100% обработени секционни протоколи, показват данните, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия. 

В Ямбол изборният ден приключи с 36,07 избирателна активност, по данни на Общинската избирателна комисия. Гласувалите са 21 609 от общо 59 913 имащи право на вот в общината.

ЦИК с междинни резултати: В повечето големи градове ще има балотаж

Ревански бе кмет кмет на Ямбол през последния мандат 2019-2023 г., отново издигнат от партия "Пряка демокрация". Преди четири години той спечели вота след балотаж срещу кандидата на "БСП за България".

В община Елхово на балотаж отиват Петър Киров и Петър Гендов, показват резултатите от местния вот при 100% обработени протоколи, публикувани от Централната избирателна комисия.

За Петър Киров от ГЕРБ, който се бори за пети мандат, са гласували 41,82% от избирателите в Елхово. За Петър Гендов, издигнат от местна коалиция между седем политически формации, подкрепа са дали 36,88% от гласувалите.

Атанас Киров печели местния вот в община Стралджа със 63,27% гласували за него, показват резултатите при 100% обработени протоколи, публикувани от Централната избирателна комисия.

Киров бе издигнат от местна коалиция „България на регионите“ (България на регионите, ГЕРБ, ВМРО, „Левицата!“). За него са гласували 3366 от 9612 имащи право на вот в общината във вчерашния ден. За Атанас Киров това ще е трети пореден мандат като кмет на Стралджа.

Христо Христов, издигнат от "БСП за България", печели местния вот в община Болярово при 100 % обработени протоколи. За него във вчерашния ден подкрепа са дали 77,75 % от избирателите в общината, показват данните публикувани от Централната избирателна комисия. За Христов това ще бъде осми пореден мандат като кмет на крайграничната община в областта.
Мира Безус, БТА