Кандидатите за кметския стол там са 12
Изборният ден в пазарджишкия квартал "Изток" започна при слаб интерес. След 8 часа се появиха и първите гласоподаватели, предаде NOVA.

Запитан защо е важно да се гласува, мъж отговори: „Не знам, казаха ми да гласувам и аз идвам да гласувам”. Човекът обясни, че не знае за какво гласува и изброи: „за ядене, за пенсиите, да стане свободно”. Гласоподавателят не беше наясно и с отмяната на възможността да гласува с машини.

Друг избирател също не беше запознат с отмяната на машинния вот. „Нямам никаква представа за това. Гласувах, ама нямам такива думи, къде да говоря за народа”, каза той.

Избори и схеми: Фалшифицирани документи, обещания за работа и изборни регистрации

Някои излязоха да гласуват заради младите. „Нищо не знаем, не знаем за какво. Искаме работа да се отвори. Искаме децата да не са в чужбина. Искаме свободия, не искаме война, искаме мир”, обясни жена. Запитана дали някой ги стимулира да гласуват, тя отговори: „Не, ние идваме само”.

До входа училище "Кирил и Методий", буквално на метри от секциите спря кола, облепена с предизборни плакати на един от кандидатите за кмет на Пазарджик. Жена обясни, че е докарала съпруга си да гласува и не предполагала, че агитационните материали са проблем за деня на изборите. Други не знаеха, че днес се провеждат местни избори.