/ ОД на МВР-Силистра
Активните действия продължават
Мащабна специализирана операция се провежда в Силистренско, съобщиха от полицията.

Тя е насочена към противодействие на битовата престъпност, противодействие на престъпленията, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и подобряване на пътната безопасност.

ОД на МВР-Силистра

В нея са включени служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“ при Областната дирекция, Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан и Зоналното жандармерийско управление-Русе.

Акция срещу купуването на гласове в Сливенско (ВИДЕО)

На възлови места на територията на областта са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които към 14:00 часа са проверени 389 моторни превозни средства и 552 души. За констатирани нарушения са съставени 17 акта и са наложени 85 глоби по фиш.

Издирено и задържано е едно лице, издирвано с Европейска заповед за арест, за престъпление, извършено на територията на страна от Европейския съюз.

ОД на МВР-Силистра

Профилактирани са 17 души от активния криминален контингент и са съставени 26 протокола за предупреждение. От началото на действията, които стартираха в 06:00 часа тази сутрин, мобилни екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са проконтролирали 51 обекта - питейни заведения, търговски обекти и друди, чрез които евентуално може да се осъществи контролиран вот.

ОД на МВР-Силистра

В хода на операцията са разкрити 7 престъпления, образувани са 1 бързо и 1 досъдебно производства. Установени са случаи на незаконно притежание на ловно оръжие, на шофиране на с неистинско свидетелство за управление на МПС, на нерегистриран автомобил и на друг с регистрационни табели, издадени за друго МПС, по които са заведени преписки.

Активните действия продължават.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня