Кръстина Таскова ВОЛЯ
Кръстина Таскова ВОЛЯ / ВОЛЯ
Разгорещен дебат се състоя в Стара Загора между Драгомир Стойнев от листата на БСП, Боян Чуков, бивш член на БСП, сега кандидат от ВМРО, и водачката на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ Кръстина Таскова. Единствено тя от тримата е местна кандидатура. Затова откри експозето си с думите, че приветства конкурентите си с „Добре дошли“ в града.

Таскова подчерта, че разговорът за развитието на такъв знаков за икономиката на България град като Стара Загора има два нюанса. От една страна е много развит район, с ниска безработица, заема трето място по размер на средна заплата в страната, както и с един от най-високия БВП на човек. Но от друга –налице е нарастваща демографска криза. Всяка година раждаемостта се стопява с по около 5 %, а броят на жените в детеродна възраст намалява с над 1000 на година. „Какъв е изводът? Каквато и икономика да развиваме, на първо място е човешкият фактор. Затова трябва да задържим тук младите специалисти, да подкрепим майките и семействата, за да раждат повече деца. Пътищата за това са няколко: Модерни политики за семействата – като например безплатни лекарства за ученици до 18г., безплатни униформи и учебни помагала. В тази посока ние от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ имаме готови законопроекти в подкрепа на децата и жените”, заяви Таскова.

Тя подчерта колко е важно Стара Загора да задържи в тази криза доброто ниво на стандарта на живот, но и че трябва да се положат много усилия за привличане на инвеститори, особено в IT сектора, за да виждат младите хора перспектива в района. „Какво иска един инвеститор – по-малко бюрокрация и нулева корупция”, подчерта Таскова.

Тя постави и още един много важен въпрос. „ Пандемията върна много хора в родината. Знаем ли колко са си дошли в Стара Загора, какво ще работят, какви умения имат? Това са съвсем нови задачи и пред държавните институции на регионално ниво, и пред местните власти”, каза водачката на листата на ВОЛЯ и НФСБ. Таскова посочи, че ако в кампанията кандидатите са като пръстите на разперена длан, то след изборите, вече като част от новия парламент, всички трябва да работят заедно, като един юмрук, за интересите на града и района.

Конкурентите на Кръстина Таскова не можаха да отговорят на въпросите ѝ към тях, което предизвика и горещ дебат. Представителят на БСП Драгомир Стойнев призна, че е кандидат вече за четвърти мандат, но не отговори защо партията му не е свършила досега като е била управляваща нищо от сегашните им обещания. Тя атакува и кандидата от ВМРО с въпроса кое наложи да харчат над три милиарда лева от джоба на българските данъкоплатци за самолети на чертеж, вместо тази огромна сума да се инвестира в по-добро здравеопазване и образование. Чуков също не можа да обясни това решение. 

Таскова призова всички старозагорци да видят разликата между Патриотичната коалиция и останалите и да се доверят на хора, които не са ги подвеждали с празни обещания.

Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е с номер 24 в бюлетината. 

Това съдържание е част от платената изборна рубрика на сайта.