Водна каскада Плевен
Водна каскада Плевен / Булфото
Д-р Валентин Христов, издигнат от ПП ГЕРБ, печели изборите за кмет на община Плевен. Това показват данните при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии, публикувани вече на сайта на Общинската избирателна комисия (ОИК).

Д-р Христов е събрал 21 824 от гласовете на отишлите вчера до избирателните урни в общината или това е 63.62 процента. За втория участник в балотажа - досегашния кмет Георг Спартански, издигнат от инициативен комитет, са гласували 11 494 избиратели, което е 33.51 процента подкрепа. 

С "Не подкрепям никого" са гласували 983 избиратели, което е 2.87 процента.

Никопол

Кандидатът за кмет на коалиция "БСП за България" Емил Цеков печели балотажа в община Никопол при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии в Общинската избирателна комисия. Това показва справка на сайта на Централната избирателна комисия.

На балотажа Цеков е получил 60,45 процента от гласовете на жителите на общината. За него са гласували 2337 избиратели.

За опонента му Ахмед Ахмедов, издигнат от ДПС, своя глас са дали 1348 избирателите или 34,87 на сто от гласувалите. С "Не подкрепям никого" са гласували 181 избиратели.

Червен бряг

Новият кмет на община Червен бряг е Атанас Атанасов, издигнат от партия "Съюз на свободните демократи". Това показват обобщените данни от 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии, публикувани са сайта на Общинската избирателна комисия.

Атанасов е получил 5 146 гласа в своя подкрепа, което е 63,15 процента. 

Вторият участник в балотажа - досегашният кмет д-р Цветан Костадинов (ПП ГЕРБ), е получил 2 842 гласа, което е 34,88 процента.

С "Не подкрепям никого" са гласували 161 избиратели или това са 1,98 процента от отишлите до изборните урни вчера.

Община Искър

Иван Йолов е новият кмет на община Искър, област Плевен. Това става известно от данните при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии (СИК), публикувани вече на сайта на Общинската избирателна комисия (ОИК).

Йолов е издигнат от коалиция "Заедно за силна община". За него са гласували 1 404 от отишлите вчера до избирателните урни в община Искър, което е 51.28 процента. 

Вторият участник в балотажа - дългогодишният кмет Валентин Йорданов, е събрал 1302 гласа или 47.55 процента. 

С "Не подкрепям никого" са гласували 32-ма избиратели.