/ Община Благоевград
Той призова всички граждани да излязат и да гласуват и следващата неделя, защото от тях ще зависи бъдещето на града
Това, което към момента е факт е, че имаме висока избирателна активност. Искам да благодаря на избирателите, че са излезли и са гласували. Освен право, гласуването е и отговорност, така че съм доволен от високата избирателна активност.

Това каза за Илко Стоянов, който според данните печели първия тур на изборите за кмет на Община Благоевград.

Балотаж в Благоевград: Илко Стоянов се изправя срещу Методи Байкушев

"Винаги съм бил малко скептичен към екзитполовете, особено по отношение на местните избори, защото е много трудно да се хванат тенденциите. Безспорното е, че във всички екзитполове водя и ще има балотаж“, каза още той и добави, че се очертава битката за Благоевград да продължи следващата неделя.  

Илко Стоянов призова всички граждани да излязат и да гласуват и следващата неделя, защото от тях ще зависи бъдещето на Благоевград. "В крайна сметка изборът следващата неделя е много ясен - или избират мен, или г-н Байкушев. Няма друга възможност“, посочи той.

Той коментира, че за две години като кмет на Благоевград е успял да положи основите, но още на частичните избори, представяйки програмата си за управление на общината е подчертал, че за да може всичко да бъде изпълнено, трябват повече от две години, с които реално той е разполагал.  

"След един цял мандат ще може да се направи истинска, реална оценка“, допълни Илко Стоянов. Той призова хората, които ще излязат и ще гласуват на балотажа, да не го правят с омраза. "Нека преценят с разум и с разумни доводи кой какво предлага и тогава да направят своя избор“, каза Стоянов.
Агенция "Фокус"