/ Областна администрация-Пазарджик
Общият им брой е 230 хиляди
Бюлетините за изборите бяха доставени пред Областната администрация в Пазарджик.

Общият им брой е 230 хиляди, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Упълномощени представители на Областния управител и на Районната избирателна комисия в Пазарджик получиха бюлетините от печатницата в град София.

При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областната администрация Пазарджик и ще бъдат предадени на общинските администрации с ескорт от МВР, сочи съобщението.

ЦИК: Регистрирани са 4858 кандидати за народни представители (ВИДЕО)

Главният секретар на Областната администрация в Пазарджик Светлан Карталов е уточнил, че общините ще съхраняват бюлетините в помещения, определени със заповед на Областния управител и охранявани от служители на МВР, до предаването им на секционните избирателни комисии.

Заедно с бюлетините са получени и 12 позиции - книжа/материали, за произвеждане на изборите и отразяване на изборните резултати – протоколи, пликове за запечатване на протоколите на секционни избирателни комисии, отличителни знаци на членовете на секционни избирателни комисии, бланки за отчитане на преференции и други.

"Този процес на предаване на изборни книжа и материали ще продължи и през седмицата", каза още Карталов. По график предстои на общините да бъдат предоставени избирателните списъци, ролки за устройствата за машинно гласуване и устройствата за видеозаснемане и отразяване на изборния резултат.

Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в областта, ангажирани с изборния процес, стана известно в петък, по време на работна среща с ръководители на държавни институции и секретари на общини при областния управител Валентина Кайтазова.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Гергана Куртакова, БТА