Двама са задържани при специализирана полицейска операция в Благоевград за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В рамките на процесуално-следствените действия, извършени по сигнал, в магазин в благоевградското село Лешко са намерени и иззети мобилен телефон, две тетрадки и тефтер с изписани имена.

Задържан е собственикът
на търговския обект, в мобилния телефон на когото са открити записани множество ЕГН-та, съобщават от полицията. Заедно с представители на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите - Благоевград е извършена инспекция на магазина, където са открити множество нередности, сред които продажба на цигари без разрешително за извършване на такава търговска дейност и неиздаване на касови бележки при покупка на стоки.

Поредна акция във Варненско: Иззеха 100 000 лв. и списъци с имена (СНИМКИ)

В ареста на полицейското управление в Благоевград е задържана и местна жителка. При обиск от нея е иззета парична сума, предназначена по първоначални данни за склоняване към гласуване за определена политическа партия, съобщават от полицията.

Действията на служителите на ОДМВР - Благоевград в рамките на разпоредената национална операция продължават, допълват от Областната дирекция.
БТА