Премиерът покани Михаил Константинов в Изборния борд
Премиерът покани Михаил Константинов в Изборния борд / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Премиерът покани проф. Михаил Константинов да участва в Изборния борд - гражданският орган, чието създаване предложи самият Марин Райков с цел да се следи честността на вота.

Поканата към видния математик бе отправена след като той обяви, че подава оставка като председател на „Информационно обслужване”.

От пресцентъра на Министерски съвет информираха, че Райков е провел телефонен разговор с шефа на „Информационно обслужване” по повод оттеглянето му от поста.

Тази негова стъпка премиерът определил като „отговорно и смело решение, което изразява позицията на един достоен и честен човек”. Според служебния министър-председател обаче „с професионализма и познанията си той може да допринесе изключително много за успешната работа на борда”.

Преди дни проф. Михаил Константинов изрази мнение, че ако алтернативата на ГЕРБ е тройната коалиция, ще направи всичко възможно това да не се случи. За отстраняването на Константинов от фирмата преброител заради опасения, че може да бъде манипулиран вота, настояха БСП, ДПС и ДСБ.