Невъзможна е коалиция между ДПС и партията на Корман Исмаилов
Невъзможна е коалиция между ДПС и партията на Корман Исмаилов / снимка: БГНЕС

Няма шанс за коалиция между Народна партия „Свобода и Достойнство” (НПСД) и ДПС, докато агентите и корумпираните все още са в това ръководство на Движението за права и свободи. Това каза Корман Исмаилов, лидер на НПСД и бивш депутат от ДПС.

С малко над 1760 подписа Исмаилов, заедно с Касим Дал, също бивш депутат и член на ДПС, регистрираха своята партия за участие в предстоящите парламентарни избори. Исмаилов обясни, че партията му води разговори за коалиране с НДСВ и Български земеделски съюз, резултатите от които ще бъдат оповестени през следващите няколко дни, допълва БГНЕС. Разговори се водеха н със СДС, но нашите виждания се разминаваха, добави той.

Като една нова партия е много важно да преминем границата за влизане в парламента от 4%, това би било голям успех, каза още Исмаилов. „Амбицията ни е да бъдем една алтернатива, да покажем нещо ново и различно. И разбира се да се борим срещу подмяната и лъжата в политиката”, каза още лидерът на НПСД.

На въпрос дали би подкрепил евентуално ново правителство на ГЕРБ Исмаилов отговори лаконично: „Бихме подкрепили правителство с центристка и дясна насоченост, а дали ГЕРБ ще успее да участва в такова правителство отсега е трудно да се каже”.

48 партии до момента да внесли документи в ЦИК за регистрация за изборите на 12 май, обявиха от комисията. Срокът за политически партии изтича в 18.00 ч. на 27 март, а за регистрация на коалиция от партии - в 17.00 ч. на 1 април.