Кольо Колев: Смятам, че ГЕРБ ще падне под БСП
Кольо Колев: Смятам, че ГЕРБ ще падне под БСП / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Очаквам изборната активност да бъде доста ниска, от порядъка на 3,3 млн. до 3,5 млн. Това каза социологът Кольо Колев пред Нова телевизия.

Причините според него са много - „усещането за нечистоплътност, която ни заля в последните дни със скандалите с подслушване, усещането, че ни се бърка в джоба".

„Моята прогноза, лично, е, че ГЕРБ ще падне под БСП. Дори и да не падне, те ще бъдат в състояние на паритет", каза Колев. Според него каквото и да става, ГЕРБ по никакъв начин не може да сформира мнозинство.

„Да, икономиката е много зле, да, резервът е изчерпан, да, има 400 000 трайно безработни - хората чакаха нещо светло 3-4 години - всичко това ще избие в напрежение, което ще торпилира всяко едно правителство", смята Колев.

По думите му никой никого не може да извади от листите по закон. Предизборната реторика е едно, а следизборното поведение съвършено друго, допълни той.

След 12 май ще чуем и видим други неща, каза от своя страна математикът Михаил Константинов, член на борда на директорите на "Информационно обслужване". „Битката ще продължи до край - докато единият не отиде в опозиция, а другият е управляващ", допълни Кольо Колев.

Няма да има равенство на резултатите, които ще обработва ЦИК и резултатите на австрийската фирма, заяви още проф. Константинов. Според него австрийците, ако се стигне до тях, ще обработват 1% сбъркани протоколи с технически грешки вътре. "Всеки може да търси под вола телета", допълни той.

Според Кольо Колев ще се даде успокоение на хората.