Членове и симпатизанти на ГЕРБ напълниха „Арена Армеец”
Членове и симпатизанти на ГЕРБ напълниха „Арена Армеец” / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Цветан Цветанов
63183
Цветан Цветанов
  • Цветан Цветанов

В препълнената столична зала „Арена Армеец” се провежда Националната конференция на ГЕРБ. Делегатите посрещнаха на крака и с ръкопляскания лидера на партията Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов.

Сред официалните гости са председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол, генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес, бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз и др.

След приветствията и изразената подкрепа от страна на официални чуждестранни гости - Джоузеф Дол, депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул, продължили повече от час, дойде ред и на изказването на Цветан Цветанов, който се обърна към присъстващите в залата с думите: „Уважаеми победители, ГЕРБ от момента, в който участва в политическия живот на България, спечели седем последователни победи на избори. Искрата за тази надежда за България беше благодарение на нашия лидер Бойко Борисов, който се изправи на избори в София през 2005 г.”.

Цветанов направи и преглед на успехите на партията: „Аз съм горд, че като вицепремиер и министър на вътрешните работи успях да преборя, заедно с всички професионалисти в правоохранителната система, и да прекършим гръбнака на организираната престъпност. Това нямаше да стане факт, ако нямаше тази силна и сплотена парламентарна група на ГЕРБ”.

С мотото „Имаме воля” ГЕРБ представи водачите си на листите за предсрочния парламентарен вот на 12 май.


Членове и симпатизанти на ГЕРБ напълниха Арена Армеец
netinfo

Членовете на ГЕРБ бяха докарани с около 50 автобуса от цялата страна. За всеки от делегатите бяха подготвени подаръци - бонбони, ключодържатели и карти за игра с партийното лого.

Пред главния вход на зала „Арена Армеец” е подредена фотоизложба, която представя построеното по време на управленския мандат на ГЕРБ - софийското метро, магистрали, детски площадки. Резултатите от управлението на ГЕРБ - четири години по-късно бяха представени на видеостена. Сред най-големите постижения са 10 млрд. лв. за икономиката за модернизация, финансова стабилност в условията на криза, ограничаване на сивата икономика и повишаване на кредитния рейтинг на страната.

Това е първата публична проява на експремиера Бойко Борисов от близо месец насам, който ограничи медийните си изяви след подадената от него оставка през февруари.

Форумът протича при засилени мерки за сигурност. Районът около залата е отцепен от полицията и се допускат само делегати, гости и журналисти с акредитации за конференцията.

Членове и симпатизанти на ГЕРБ напълниха Арена Армеец
netinfo