Борисов няма шанс отново да бъде премиер според „България на гражданите”
Борисов няма шанс отново да бъде премиер според „България на гражданите” / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Борисов няма шанс отново да бъде премиер според „България на гражданите”
62096
Борисов няма шанс отново да бъде премиер според „България на гражданите”
  • Борисов няма шанс отново да бъде премиер според „България на гражданите”

ГЕРБ няма да вземе повече от 50 мандата в следващото Народно събрание, а Бойко Борисов няма шанс отново да бъде премиер. Това прогнозират от движение „България на гражданите”. Според тях ГЕРБ се разпада на враждуващи кланове, които ще водят битка за политическо и физическо оцеляване, като членовете на партията ще са разделени между Борисов, Цветан Цветанов и дори президента Росен Плевнелиев. От движението изразиха убеденост, че „България на гражданите” ще се превърне в най-голямата дясна политическа сила в следващия парламент.

По думите на Петър Николов - член на НС на партията, политическата кариера на премиера Борисов е приключила по един не много достоен начин.

„ГЕРБ ще се разпаднат на враждуващи фракции помежду си, на кланове, които водят битка – едни за физическото си, други – за политическото си оцеляване, тази партия, която беше изградена като неегласна коалиция на подземния свят и някакви политици ще се разпадне отново на подземен свят и политици. Ако има тежък провал на ГЕРБ, това е, че те не доведоха до никакво европейско развитие. България стана ориенталска страна”, коментира той.

Николов заяви още, че няма как да не се стигне до свикването на Велико народно събрание и съставяне на нова конституция, въпреки предстоящите предсрочни избори. „България няма да мине без избори за Велико Народно събрание и без нова конституция с радикални промени в нея, не само броя на депутатите. Конкретната ни теза е, че тези избори ще се случат с европейските избори догодина. Всяко усилие за тяхното забавяне или оттегляне ще доведе до нова още по-тежка криза”, обясни Николов.

От движението на Кунева бяха категорични, че най-опасният сценарий за страната ни е БСП да се върнат отново на власт, като всеки досег на БСП до власт ще доведе България до тежка политическа и икономическа катастрофа и бедност.