ВМРО-БНД разчита на 300 000 гласа за кандидат-президента им
ВМРО-БНД разчита на 300 000 гласа за кандидат-президента им / снимка: Sofia Photo Agency, архив

ВМРО-БНД се надява повече от 300 000 българи да подкрепят кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов-Даниела Симидчиева на изборите наесен. Това каза в предаването „Седмицата" на Дарик шефът на предизборния щаб и организационен секретар на партията Юлиан Ангелов.

Той се позова на социологически проучвания, според които Красимир Каракачанов вървял четвърти в надпреварата. Ангелов обясни и избора на председателя на МЕНСА-България и признатата за най-умната жена в света през 2004-а Даниела Симидчиева за кандидат за вицепрезидент на ВМРО-БНД. По думите му идеята била да се включи „гражданска квота в двойката и да се покаже, че българите са едни от най-интелигентните хора в света и тези хора не трябва да бъдат пренебрегвани, а да им се даде възможност да управляват българската държава".

Той допълни, че хората на Каракачанов разчитат и на местния вот да подобрят резултатите си от 2007 година. ВМРО-БНД издига самостоятелни кандидатури в 12 областни центъра. Движението има кандидати в повече от 50 общини, а в 200 общини ще участва самостоятелно или в коалиция, каза още Ангелов.

Слоганът на организацията за предизборната кампания е изненада и ще бъде обявен малко преди старта й, стана ясно от думите на организационния секретар на ВМРО-БНД.