Третото място на Меглена Кунева е огромен успех
Третото място на Меглена Кунева е огромен успех / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Третото място на Меглена Кунева в президентската надпревара е огромен успех, коментира в предаването „Седмицата” председателят на предизборния й щаб Борислав Цеков.

„От една страна е личен успех на Меглена Кунева, на нейния авторитет, от друга страна на самата непартийна формула за издигане на кандидат и провеждане на гражданска кампания, базирана на неправитеслтвени структури и мрежи от активисти без реална и солидна подкрепа от партийни структури”, обясни той.

„Имаше един единствен дебат, до който беше допусната Меглена Кунева, и той показа в реална ситуация нейното превъзходство над останалите кандидати, не само като присъствие, но и като идеи, които защитаваше. Убеден съм, че ако имаше по един такъв дебат във всички основни медии и резултатът на Кунева щеше да бъде далеч по-добър”, коментира още Цеков.

„Резултатите, не само от президентските, но и от местните избори, показват, че въпреки гигантските, милиони, които бяха мобилизирани от ГЕРБ, това, че беше мобилизирана цялата държавна машина, включително полицията, това, че бяха извършени огромни манипулации, моето категорично мнение е, че вълната на ГЕРБ, която имаше на предходните избори, вече е прекъсната. Навсякъде те спечелиха на косъм, въпреки този гигантски ресурс. Ако изборите бяха честни, нещата щяха да изглеждат по друг начин”, каза той.

Той изрази мнение, че това са били най-нечестните избори и има достатъчно причини да се търси касиране на вота в редица общини. „Важно е да се подават жалби и да се касира, защото това е честното отношение към гласа на онези хора, който беше откраднат”, коментира още Борислав Цеков.