Станишев: Няма да си подавам оставката. Всеки може да ми я поиска
Станишев: Няма да си подавам оставката. Всеки може да ми я поиска / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Станишев заподозря хора от БСП в предателство
46593
Станишев заподозря хора от БСП в предателство
  • Станишев заподозря хора от БСП в предателство

Хора от БСП са работили в полза на ГЕРБ на изборите и срещу интересите на социалистите. Тезата е на ръководството на левицата. Лидерът на БСП Сергей Станишев отказа да посочи кой има предвид, но заяви, че ще се направи анализ на случилото се. Бившият премиер допълни, че изборните резултати, постигнати от социалистите, са много добри и партията е в подем. Той благодари за подкрепата на ДПС и на всички , дали гласа си за БСП. Станишев коментира още, че не приема премиерът Бойко Борисов да го учи на демокрация, и дори постави цел на партията - да защитава демокрацията в страната.

Лидерът на БСП определи като впечатляващи резултатите, постигнати от БСП на изборите предвид ситуацията, в която са се провели.

„Аз съм убеден, че ако изборите бяха честни, Ивайло Калфин и Стефан Данаилов щяха да бъдат президент и вицепрезидент на България", каза Станишев.

Той допълни, че има основания за искане на касиране на изборите на много места в страната. По думите му въпростът дали ще оспорят резултатите на президентските избори, е отворен и предстои да бъде обсъден в партията.

„Аз знам от какво се страхуват ГЕРБ - от повторни избори, защото отново ще трябва да извадят над 100 млн. черни пари, за да постигнат такъв резултат", допълни червеният лидер.

Лидерът на БСП допълни, че партията е в подем и сега целта е да се запази набраната инерция. Станишев коментира, че не се притеснява, ако някой му поиска оставката, но засега това не се е случило. Той обаче призна, че е имало хора от левицата, които са работили против интересите на социалистите.

„Няма да влизам в никакви интриги. Те сега според мен обслужват изключително партията ГЕРБ и управляващите", каза той.

Станишев обаче отказа да посочи имената на хората, за които подозира, че са предали БСП с мотива, че първо трябва да се направи анализ, а не да се режат глави хладнокръвно.