Славчо Атанасов в Пловдив: I will be back!
Славчо Атанасов в Пловдив: I will be back! / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Славчо Атанасов в Пловдив: I will be back
46711
Славчо Атанасов в Пловдив: I will be back
  • Славчо Атанасов в Пловдив: I will be back

I will be back или иначе казано „Ще се върна”. С този цитат от холивудски филм бившият кмет Славчо Атанасов се обърна към всички хора, които са гласували за него.

„Аз съм единственият кмет в цялата българска история, който си отива с повече гласове, отколкото когато е дошъл на власт”, допълни той.

„След като ме провериха 184 пъти съм напълно спокоен за това, което оставям в община Пловдив. Надявам се новият кмет Иван Тотев сега да не започне да разиграва сценария Борисов - Станишев, при който през два-три дни да вика медиите и да казва вижте какво направи Славчо през мандата си”, каза още Атанасов. Според мен най-доброто, което може да направи е 4-5-месечна ревизия и накрая да излезе и да каже, стария кмет е лош, защото е направил това и това. На ден съм подписвал по 500 документа и не мога веднага да се сещам за всичко, допълни бившият градоначалник.

Той бе категоричен, че в понеделник лично ще предаде кабинета си на Иван Тотев, както е по традиция. „Ще остана с него насаме за десетина минути, след което си отивам”, уточни Атанасов.

Копието със забитото споразумение за парите от софийския боклук ще го оставя в кабинета и ще кажа на Тотев да го махне едва тогава, когато парите бъдат преведени, но все пак той ще си реши, каза още старият кмет. Държавата вече дължи на Пловдив около 32 млн. лева, от които 23 млн. са за боклука, 6 млн. за изпълнени проекти и 2.5 млн. за белодробна болница.

Славчо Атанасов
бе категоричен, че няма да има протести заради купения според него вот в Пловдив. „Няма да допусна да се повтори случая в Белица. Не трябва вече да се делим, защото това би било безумие, затова призовавам всички свои привърженици към спокойствие”, обясни още Атанасов.

Борбата за кметския стол в Пловдив на втория тур беше между кандидата на ГЕРБ Иван Тотев и досегашния кмет Славчо Атанасов, издигнат от ВМРО-НИЕ.  При 100% преброени бюлетини, резултатите отредиха победа за Тотев с 50,84% от гласовете на пловдивчани срещу 49,16% на Атанасов. В полза на Тотев бюлетината си пуснаха 70 871 граждани, а за Атанасов - 68 533 за. Разликата между двамата е 2338 гласа.

139 064 души или 47,76% от общо 291 173 души, имащи право на глас в изборите за кмет, дадоха своя вот на балотажа. От края на изборния ден в 19.00 ч. до обявяването на крайните резултати битката между двамата бе изключително оспорвана. След първите преброени секции, предимството бе на страната на Славчо Атанасов, който имаше близо 200 гласа повече. Впоследствие вотът се обърна в полза на Тотев и след последната бюлетина ОИК отчете победата на кандидатът на ГЕРБ.

Други новини от Пловдив