СДС: Сами провалихме собствената си кандидатура
СДС: Сами провалихме собствената си кандидатура / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Много лош резултат на президентските избори и много добър на местните избори. Така Борис Марков - председател на предизборния щаб на СДС, обобщи изборните резултати за партията.

„Ние провалихме сами собствената си кандидатура. Ние сами сложихме етикетите”, заяви той относно кандидатурата на Румен Христов за президент и Емануил Йорданов за вицепрезидент. Относно коментарите на други политически сили за искане на касиране на президентския вот, Марков изрази личната си позиция, че „всички тези опити, набиране на скорост и дискусия за касиране на изборите за президент, са по-скоро опит да се защити честта на кандидатите”.

В местния вот Съюза на демократичните сили е реализирал добри резултати, изтъкна Марков. „Имаме от първия тур избрани кметове в Монтана, Пазарджик и Кюстендил. Във Видин и в Русе резултатът е много добър, въпреки, че не спечелихме. Имаме пробив в Карлово. СДС има общо 19 кмета, което не мога да кажа, че е крачка напред. Но за нас е много добър резултат. За нас голямата болка е Плевен”, обобщи той. 

На местните избори безобразията бяха много има основание за искане за касиране”, изтъкна още Борис Марков и посочи, че пример за опорочаване на изборите е Плевен.