СДС представиха свидетели на подмяна на бюлетини в плевенско село
СДС представиха свидетели на подмяна на бюлетини в плевенско село / Sofia Photo Agency
СДС представиха свидетели на подмяна на бюлетини в плевенско село
46822
СДС представиха свидетели на подмяна на бюлетини в плевенско село
  • СДС представиха свидетели на подмяна на бюлетини в плевенско село

Свидетели на подмяната на бюлетини в плевенското село Бохот в полза на ГЕРБ, представиха от СДС, които искат касиране на вота в областта. Миналата седмица те разказаха за запис от видеокамера в училището, в който е записана цялата подмяна. Това е ставало с бюлетините за кмет на областния град и на селото.

Илиана Иванова, която е била застъпник на загубилия кметския пост в Плевен Найден Зеленогорски, разказа какво точно е видяла: „В следобедните часове на 30 октомври, когато беше балотажът, възрастен мъж влезе да гласува и госпожата, която нямаше право да му вземе бюлетините от ръцете, ги взе. Подадоха му едната бюлетина за президент да пусне в урната, а другите две бяха подменени с бюлетини, които са на бюрото пред нея. Това се повтори и с една госпожа. В следващия момент сигнализирах на председателката на комисията, която прекрати гласоподаването за определено време и намери в купчините празни бюлетини една маркирана с номер 2. А пък бюлетината от госпожата, която беше иззета, беше пъхната в джоба на грейката на член от секционната комисия и впоследствие беше прибрана в десния чорап на крака й. Това много хубаво се вижда на записа".

Илиана Иванова разказа, че към нея били отправяни заплахи от дъщерята на една от членките на секционната комисия, която била възмутена от сигнала до полицията и обещала да й прати "контраполиция".

Други новини от Плевен