Няма сериозен аргумент за касиране на президентските избори според Веселин Методиев

Няма сериозен аргумент за касиране на президентските избори според Веселин Методиев
Няма сериозен аргумент за касиране на президентските избори според Веселин Методиев / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Хората ще запомнят тези избори като най-манипулираните и фалшифицираните. Това каза в предаването „Седмицата” на Дарик Веселин Методиев, председател на предизборния щаб на ДСБ за избори 2011.

„Има нещо много лошо в тези избори. Те останаха в съзнанието на хората като най-манипулираните и фалшифицирани избори в историята. Това е най-лошото”, каза Методиев.

„Да се касират президентски избори в Конституционния съд на мен лично ми се струва невъзможно. Защото познавам тези 20 години, за които говорим, и двете след тях. Познавам решенията на Конституционния съд”, обясни той позиция си, като уточни, че няма политическо решение по въпроса.

„Аз не съм видял нито един аргумент, с който да може да се убеди конституционния съдия за такова нещо. Конституционният съдия е догматик, в добрия смисъл на думата, и трябва да се атакува така тежко и серизоно, че той наистина да го възприеме. Иначе какво му поднасяме - публицистика”, коментира още Методиев.

Относно възможността за касиране на местните избори, Методиев заяви, че там има конкретни факти за подобно искане.„Синята коалиция е със сигурност парламентарна група по една проста причина, че ние, поне в ДСБ, сме винаги  верни на вота на хората. Демокрацията има има смисъл, когато се опира на хората и техния глас”, заяви още председателят на предизборния щаб на ДСБ.