Няма сериозен аргумент за касиране на президентските избори според Веселин Методиев
Няма сериозен аргумент за касиране на президентските избори според Веселин Методиев / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Хората ще запомнят тези избори като най-манипулираните и фалшифицираните. Това каза в предаването „Седмицата” на Дарик Веселин Методиев, председател на предизборния щаб на ДСБ за избори 2011.

„Има нещо много лошо в тези избори. Те останаха в съзнанието на хората като най-манипулираните и фалшифицирани избори в историята. Това е най-лошото”, каза Методиев.

„Да се касират президентски избори в Конституционния съд на мен лично ми се струва невъзможно. Защото познавам тези 20 години, за които говорим, и двете след тях. Познавам решенията на Конституционния съд”, обясни той позиция си, като уточни, че няма политическо решение по въпроса.

„Аз не съм видял нито един аргумент, с който да може да се убеди конституционния съдия за такова нещо. Конституционният съдия е догматик, в добрия смисъл на думата, и трябва да се атакува така тежко и серизоно, че той наистина да го възприеме. Иначе какво му поднасяме - публицистика”, коментира още Методиев.

Относно възможността за касиране на местните избори, Методиев заяви, че там има конкретни факти за подобно искане.

„Синята коалиция е със сигурност парламентарна група по една проста причина, че ние, поне в ДСБ, сме винаги  верни на вота на хората. Демокрацията има има смисъл, когато се опира на хората и техния глас”, заяви още председателят на предизборния щаб на ДСБ.