Не е изключено касиране на изборите в Пловдив
Не е изключено касиране на изборите в Пловдив / netinfo
Не е изключено касиране на изборите в Пловдив
46262
Не е изключено касиране на изборите в Пловдив
  • Не е изключено касиране на изборите в Пловдив

Не е изключено някои партии в Пловдив да поискат касиране на изборите в града. Скандал заради създадния хаос в Общинската избирателна комисия тази нощ избухна между председателя й Илиян Иванов и изпълняващия длъжността кмет Александър Долев.

По думите на Иванов пред Седма палата на панаира тази нощ е имало над 1000 души, някои от които буквално са спали върху чувалите с бюлетини, има и случай на припаднала жена. Иванов обвини Долев, че е причинил хаоса пред ОИК, като е отказал да издаде заповедта за настаняване на секционните избирателни комисии в Седма палата на панаира и допълни, че се е явил в комисията в нетрезво състояние.

Поради необходимостта бюлетините от СИК да се носят до Общинската избирателна комисия и след обработка на протоколите да се връщат в районните кметства, очевидци разказаха пред Дарик, че цяла нощ чували с бюлетини са се разнасяли по улиците на Пловдив, включително и с частни автомобили. Анархията пред ОИК се дължи на лошата организация на комисията, заяви от своя страна пред Дарик и. д. кметът Александър Долев. Той отрече да е бил пиян и да е обиждал хората.

Заради създадената ситуация не е изключено някоя от по-малките политически сили да поиска касиране на вота в Пловдив. Това ще стане ясно след като от ОИК обявят крайните резултати от гласуването и броя на недействителните бюлетини.