Меглена Кунева няма да прави партия, засега
Меглена Кунева няма да прави партия, засега / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Меглена Кунева и Любомир Христов започват нова обиколка в страната, за да срещнат отново с хората. Това обяви тя на първата си пресконференция след края на кандидатпрезидентската кампания.

Кунева посочи, че засега не предвижда да създава партия, с която да участва на следващите парламентарни избори, но направи уточнението, че всичко зависи от това дали ще получи подкрепа от гражданите. Сега двамата с Любомир Христов тръгват из страната, за да обединят мислещите и да събудят нацията.

Кунева се разграничи от ГЕРБ и БСП, които по думите й били „една сива партия”. Според нея на тези избори 1 млн. българи са останали нечути. „Искам да се грижа за тези хора”, обяви тя. Любомир Христов пък допълни, че остава в политиката, за да „има демокрация в България и мляко в сиренето”.

Кунева осъди провеждането на изборите и се усъмни в честността на вота. Тя повтори, че не е ничий проект и се оплака, че не е била чута по време на кампанията заради корупция в медиите и медийни картели.

Меглена Кунева честити победата на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова и посочи, че ще ги подкрепя, когато идеите им съвпадат с нейните.