Гражданин подаде сигнал в ЦИК, заблудил се, че Дарик излъчва социологически проучвания
Гражданин подаде сигнал в ЦИК, заблудил се, че Дарик излъчва социологически проучвания / снимка: Sofia Photo Agency
Интервю с Ралица Негенцова
46487
Интервю с Ралица Негенцова
  • Интервю с Ралица Негенцова

Гражданин по електронната поща е подал сигнал в ЦИК, че Дарик продължава да излъчва социологически проучвания в изборния ден под една или друга форма. Това обяви пред медията говорителят на ЦИК Ралица Негенцова.

Тя не пожела да назове името му под предлог, че това са лични данни и те не могат да бъдат обявявани в такъв ден. "По всеки един сигнал отговаряме и резултатите се виждат в сайта на ЦИК и бюлетина на БТА", подчерта Негенцова.

С решение от петък ЦИК вече възложи на председателя си Красимира Медарова да състави акт за установяване на административно нарушение на "Дарик радио"АД във връзка с музикалните класации, които бяха излъчени в програмата на медията миналата неделя.

Относно това дали ще се произнесе ЦИК за сигнала на гражданина, който се е заблудил, че Дарик продължава да излъчва социологически проучвания в изборния ден под една или друга форма, говорителят на ЦИК Бисер Троянов каза: "Сигналът само беше коментиран. Предстои ЦИК да го обсъди и евентуално да вземе решение в неблагоприятна насока или пък изцяло да отхвърли като неоснователен този сигнал. Все още решение на ЦИК няма".  

Колко време ви трябва, за да вземете такова решение, при условие, че много бързо откзахте да накажете депутатите, които пренасяха бюлетини в ОИК на изборите миналата седмица. Докога да чакаме решение на ЦИК?

За всичките депутати ние трудно взехме решение. Все пак трябва да се обмислят всички въпроси, включително и дали класацията, която е сложена на сайта на Дарик, действително е гласуване за конкретни резултати от проведения футболен мач или по друг начин се предават данни. Ще оповестим, след като бъде взето решение.

На въпрос кой е бил по-добър на мача в петък ЦСКА или Левски, Троянов отговори: "Поради ангажираността си в ЦИК нямах възможност да гледам този футболен двубой".