Фандъкова спечели кметската битка за София
Фандъкова спечели кметската битка за София / графика: Dariknews.bg

Йорданка Фандъкова спечели втори кметски мандат в столицата с подкрепата на 53% от хората, показват прогнозните резултати на социологическа агенция, с която Дарик работи.

Според данните далеч зад кандидат-кмета на ГЕРБ остава претендентът на социалистите Георги Кадиев, за когото са гласували 21,8%.

Третото място е за кандидат-кмета на Синята коалиция Прошко Прошков - с 12,3%.

На следващите две места са издигнатият от "Атака" кандидат за градоначалник Николай Пехливанов - 3,2%, а след него Владимир Каролев - с 2,7%. За Стефан Софиянски са гласували 1,6% от хората, а за кандидата на ВМРО Ангел Джамбазки вота си са дали 1,3% от софиянци.

Прогнозни резултати според различните социологически агенции:

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова печели 51,9 на сто от гласовете по предварителни данни на социологическата агенция „Галъп”. Кандидатът на БСП Георги Кадиев получава 21,8 на сто, а на Синята коалиция Прошко Прошков - 12,5 на сто от гласовете.

В София кандидатът за кмет на ГЕРБ Йорданка Фандъкова има 52% от гласовете, следвана от Георги Кадиев (БСП) и Прошко Прошков (Синята коалиция), сочат данните на МБМД.

Според „Алфа Рисърч” за кандидата на ГЕРБ за столичен кмет Йорданка Фандъкова са гласували 51,9%, за кандидата на БСП Георги Кадиев - 21,8%, за десния кандидат Прошко Прошков - 12,5 на сто.