Депутат на ГЕРБ „помагал” в ОИК заради тежките чували
Депутат на ГЕРБ „помагал” в ОИК заради тежките чували / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Депутат на ГЕРБ „помагал” в ОИК заради тежките чували
46299
Депутат на ГЕРБ „помагал” в ОИК заради тежките чували
  • Депутат на ГЕРБ „помагал” в ОИК заради тежките чували

Единият от депутатите на ГЕРБ, помагали в организацията на работата в Общинската избирателна комисия в София, където се обработват резултатите, решил да помогне, защото чувалите били тежки. А сред хората със затруднения имало и бременна жена. Това заяви народният представител Станислав Иванов, който заедно с друг депутат от ГЕРБ - Иван Божилов, бяха заснети в зала „Универсиада” в София, където е разположена ОИК.

Иванов помагал на членове на секционни избирателни комисии да пренасят чувалите с бюлетини. Той отрече да е присъствал по време на броенето на бюлетините или оформянето на изборните протоколи. Колегата му Иван Божилов отказа коментар.

Станислав Иванов обясни присъствието си в зала „Универсиада” така: „В Общинска избирателна комисия аз не съм бил. Това, че съм бил пред сградата и във фоайето е едно. Процесът е организиран така – хората от трибуните с номер минават през компютрите, предават си протокола и излизат. Това е един административен процес.

Според един видеозапис Вие се намирате на 4-5 от компютрите, в които се вкарват резултатите.

Иванов: Има една разделителна линия, която разделя компютрите от всичко останало. Там, където са компютрите, има полиция и не може да се влиза.

Освен това снимка в днешния печат показва, как Иванов пренася чувал с бюлетини заедно с друг мъж. Въпреки, че няма право на достъп до бюлетините, депутатът е решил да помогне за тежките чували. „Това е след като човекът е минал през компютрите, предал е протоколи, абсолютно всичко. Отвън, пред самата сграда на ОИК, имаше ужасно много хора с колички, на които се товареха чувалите на хората, с които се транспортираха на рейсовете, откъдето заминаваха. Там имаше полиция и маршрутът беше от входа на ОИК до микробусите. Това, че на една бременна жена е помогнато за чувала, извинявайте много”, коментира още Иванов.

Още вчера говорителят на ЦИК Ралица Негенцова заяви пред Дарик, че не може да обясни присъствието на двамата депутати по време на обработката на изборните резултати в Общинската избирателна комисия.

Цялото интервю с депутата на ГЕРБ Станислав Иванов слушайте тази вечер в „Денят” на Дарик.