БДО представи кандидатите си за президент и за кмет на София
БДО представи кандидатите си за президент и за кмет на София / Sofia Photo Agency, архив

Партията "Българска демократична общност" представи кандидатите си за президент и за кмет на София на пресконференция.

Българска демократична общност /БДО/ е създадена праз 2009 г., неин председател е Господин Тонев. Сред основните ценности на партията са защитата на стопанско-етичната концепция на социалното пазарно стопанство, принципът на ограничената политика, гражданското участие и нравствените основания във формирането на политиката.

Кандидатът за президент на БДО е Андрей Чорбанов, а за кмет на София - Йордан Василев. Чорбанов е доцент по имунология в Института по микробиология на БАН, а Василев е предприемач, бил е изпълнителен директор на "Столичен електротранспорт" ЕАД.

Андрей Чорбанов смята, че президентската институция трябва да е инструмент за балансиране на всяка изпълнителна власт. Той поставя приоритет върху модерното образование и култура. Страната трябва да се насочи към развиване на високоинтелектуалния труд, тя трябва да е държава на реда, отговорността и достойнството, каза кандидатът за президент.

София трябва да бъде управлявана с интелигентни решения, посочи Йордан Василев. Сред приоритетите му е да се въведе интегрирана система за управление на столицата, която да позволява прозрачност при вземането на решения. Според него трябва да се инвестира не само в инженерната инфраструктура на града, но и в културната.