Жени Калканджиева ще бъде с четири тоалета на сватбата си
Жени Калканджиева ще бъде с четири тоалета на сватбата си / Снимка: БГНЕС
Евгения Калканджиева, която ще сключва брак в края на този месец, реши да продаде правата за своята сватба за снимките от нея. Това е нещо, което се прави по целия свят. Сватбата й ще продължи два дни – на 31 август и 1 септември. За булчинската рокля, колко човека ще има, как ще изглежда сватбеният ден на булката и къде ще бъде меденият месец – всичко това и още подробности около голямото събитие разказа пред Дарик самата Калканджиева.

На сватбата са поканени около 400 човека, от които към 110 са роднини. Ще има и много известни и нашумели в България имена, но все още не всички са потвърдили, че ще присъстват:

Галя и Миро от Каризма, Глория, Азис, Емил Кошлуков, Мартин Карбовски, Венета Райкова... Това са тези, за които в момента съм сигурна.

Кума ще бъде модната редакторка на списание FHM Радостина Якимова, а за кум е поканен Кирил Пашин – приятел на младоженеца:

Не са някакви мултимилионери, просто са наши приятели от доста дълго време.

Естествено, булчинската рокля също ще е на ниво и няма да е просто рокля, а ще са четири рокли:

Дизайнер на всичките рокли е Евгения Живкова. Единият тоалет е за дамското парти. След това за гражданската церемония е чисто бяла рокля в цигански мотиви, много циганска, с много пищни ръкави и много изчистена отпред. С нея ще съм само с една кърпа, вързана на главата. За църковната церемония ще съм с розово-цикламена рокля – отпред по-къса, отзад по-дълга с много дълъг шлейф, някъде около 11 метра. И след това по-удобен спортно-елегантен тоалет, който да е за официалната вечеря, защото трябва да се чувствам удобно, смятаме да потанцуваме. Когато аз съм с бялата рокля младоженецът ще е с в графитено черно, а в деня в който аз съм в цикламената рокля, той ще бъде в чисто бял костюм. Неговите тоалети са три, тъй като той няма да има ергенско парти, вече си ги е взел – цялото лято. Любо от „ТЕ” ще бъде водещ на сватбата. Искаме да е много семпла, много спокойна сватба, без много фойерверки и много заря и т.н. Искаме просто да наблегнем на хубавата музика, на хубавата храна и гостите добре да пийнат и да потанцуват. DJ ще бъде Деян от Deep Zone.

На сватбата ще има и всякаква музика, като се започне от по-лека поп-музика, както и модерни хитове, и се мине към по-старите хитове от 70-те години, та се стигне до поп фолк сръбски и гръцки парчета за по-късния етап от вечерта, когато всички ще са пийнали. Дори приятелите на Жени от поп фолка са й обещали да я поздравят с няколко техни парчета, така че и този стил няма да отсъства от празненството.

Трапезата какво ще включва?

Започваме салата „Айсберг” и рукола, преминаваме на предястие тиквички, пълнени с рокфор и зеленчуци, пиле с ориз и манатарки, след което имаме микс от плодове, след това вече сватбената торта.

Тя ще бъде ли от големите торти на няколко етажа с булка и младоженец отгоре?

Задължително, и предполагам, че ще има и допълнителна, за да стигне за всички гости.

Относно българските традиции за сватбите, засега се спазва само обичаят с роклята, която бъдещият съпруг Стефан все още не е виждал, а обувката с парите и настъпването по краката супермоделът смята да пропусне:

Не искам да се заричам отсега, защото ако пък той реши да ме настъпи, не искам аз да оставам отдолу.

Как Ви предложи брак?

Не беше много романтично първия път, когато изобщо говорихме на тази тема. Бяхме на рожден ден на приятел в Боровец, бяхме се развеселили, на маса, хората питаха „Няма ли да се жените” и Тачо ми подари първия пръстен от капачката на бутилка бира и ми предложи. Може би няма една – две седмици и вече дойде официалното предложение, с едно много сериозно скарване вече.

Жени и Стефан се познават от година и половина, но тя не смята, че времето е малко, за да се предприеме такава стъпка. Десетте години, с които младоженецът е по-млад от нея, също не я притесняват.

Той е малък на години, но като цяло по-бързо се е развил от връстниците си. Донякъде се допълваме, но не мисля, че е нещо много страшно разликата в десет години.

А след сватбата идва и меденият месец. Подобно на празничните им тоалети обаче, те ще са три. И трите медени месеца са подарък от близки и роднини, но пътуванията ще бъдат отложени за студения декемврийски месец, заради многото ангажименти на Жени Калканджиева.

При всяко положение мислим единият да е в Южна Африка, а другият на Доминикана – много топли страни, плажове и морета.