Волен Сидеров: Готви се група на ГЕРБ в парламента
Волен Сидеров: Готви се група на ГЕРБ в парламента / netinfo

Напускането на Георги Георгиев на „Атака” е част от план за разбиването на парламентарните групи на „Атака”, ДСБ и НДСВ. Целта е да се изгради нова група в парламента, която да защитава интересите на ГЕРБ, обяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в интервю за „Дарик кафе”.

Защо се случва така, че десети депутат напуска вашата парламентарна група?

Просто има много некачествен материал и голяма част от него беше вкаран като депутати от мен в парламента, за което трябва да се извиня на избирателите. Но се случва – десет души на фона на 650 хиляди, които са гласували за мен са нищо.

Г-н Георгиев твърди, че партията е от семеен тип, решенията се взимат в тесен кръг…

Това са клишета, които се повтарят от всеки, когото примамят по някакъв начин да напусне, защото сега се работи върху разбиване на групата на „Атака”. Между другото не само на „Атака” – в момента има план, който цели разбиването на няколко парламентарни групи, включително на ДСБ на Костов. Привличат се хора от НДСВ и независими депутати.

Целта е изграждане на парламентарна група, зад която стоят Бойко Борисов и ГЕРБ. В следващия парламент по този начин да бъдат маргинализирани и изхвърлени ДСБ, СДС…, и ако може и „Атака”. Това за „Атака”, естествено няма да се случи, но такава е идеята, такава е амбицията, по този план се работи. Георгиев е просто едно винтче в цялата тази работа, тя е и чисто личностна. Човекът е зависим от много неща – от бившата Държавна сигурност, от алкохола е много зависим, от финансите. Човек, който две години не е направил абсолютно нищо като парламентарна дейност.

Но е нужно, ако той напусне парламентарната група на „Атака”, с чиято бюлетина е влязъл, да напусне и парламента. Защото иначе не е морално, те са използвачи, които ползват благата, ползват тлъсти заплати, добавъчни средства и Мерцедеси на парламента, нещо, което аз отказах от първия момент.

Оставате с 11 души, имате ли притеснения, че може да се стигне до разпадане на групата?

Това се цели…

Имах предвид дали сте сигурен в останалите 11.

Обработват го от месеци – да запозная слушателите от кухнята, с пари от субсидията, която партия „Атака” не я получава, но я получават другите от коалиция „Атака” – Величков, Манолов, Берон. С тези пари те от месеци насам примамват хора като Георгиев. „Ела при нас, ще ти дадем от субсидията”. И понеже той е изпаднал във финансова зависимост, накрая успяха да го измъкнат. Работи се и по други хора. Дали той ще успее, зависи от устойчивостта на останалите депутати. Има опасност да разбие групата, да.

Какво ще направите, за да не се случи това?

Ще направя всичко възможно да не се случи. Аз няма да позволя да се изгаврят с идеята „Атака” користни хора, които съм ги вкарал депутати от никъде, а сега са си повярвали. Просто няма да го допусна – каквото и да правят, каквито и планове да развиват, няма да попречат да действаме по идеята на „Атака”.