Внучката на Мусолини в „Дарик Кафе”
Внучката на Мусолини в „Дарик Кафе” / netinfo

Преди да започнем интервюто с Алесандра Мусолини, искам да ви споделя, че тя е истинско въплъщение на най-смелите еротични фантазии на 80-те. Висока, руса, с прозрачна дантелена рокля, която леко покрива едрите й гърди, Алесандра гледа предизвикателно и перверзно от корицата на мъжко списание през вече далечната 1983 година.

Това е част от миналото, казва спокойно внучката на дучето и започва да разказва за влиянието на името Мусолини върху политическата й кариера и собствената й съдба.

Разбира се името Мусолини, не може да няма влияние върху теб, когато си роден в подобно семейство. Днес обаче светът е различен от времето на дядо ми - политически и икономически, а също и обществено. Фактът, че съм внучка на Бенито Мусолини, просто показва семейната ми принадлежност и нищо повече. Това не е нито преимущество, нито недостатък. Като политик аз не мога да стоя в ляво, моето място и убеждения са свързани с дясното пространство, но в социалната си политика съм абсолютно свободна. Например, ако трябва да защитавам правата на жените, аз ги защитавам независимо от политическите им пристрастия.”

До неотдавна политическата дейност на Алесандра Мусолини беше свързана с Националния съюз на Джанфранко Фини, вицепремиер в кабинета на Силвио Берлускони. През 2003 година обаче, по време на своя визита в Израел, Фини нарече фашизма, изповядван от Дучето „абсолютно зло”, след което Алесандра се оттегли от съюза. Означава ли това, че тя е фашист?

Не. Просто думите на Фини са невероятни. Плюс това след като той направи изявлението, че Бенито Мусолини е „абсолютно зло”, моето име не се вписва повече в съюз с този човек., казва Александра.

Т.е, вие поддържате фашизма?

Не, не поддържам фашизма!. Става въпрос за семейството ми. Не може първо да твърдиш, че Мусолини е хит, а после, че е „абсолютно зло”.

След влизането на България в Европейския съюз, 18 българи се присъединиха към Европейския парламент, където вече има 785 депутати. 21 от тях, в това число и Алесандра и доведеният син на Волен Сидеров – Димитър Стоянов, създадоха групата „Идентичност, традиция и суверенитет”, която веднага беше наречена от западната преса група от неофашисти и отричащи холокоста.

„Всъщност ние вярваме в традициите, националността, в това, че всеки има свои собствени корени и ние не трябва да ги пренебрегваме”, каза внучката на Мусолини.

Какво мислите за ядрената енергетика? И за повторното отваряне на двата затворени атомни блока в българската централа в Козлодуй?

Аз съм против атомната енергия. Тя все още е опасна, заяви депутатът в Европейския парламент.

Като член на Евросредиземноморската парламентарна асамблея, Алесандра Мусолини не вижда нищо лошо в развитието на бизнес-отношения между Италия и Либия, въпреки проблема с българските медицински сестри.

Ние правим бизнес с Китай, където всекидневно има нарушаване на човешките права. Това обаче е нормално, защото Китай е важна държава., обоснова се Александра Мусолини.

Алесандра Мусолини обаче посрещна със смях въпроса ми дали харесва Муамар Кадафи като мъж: „Не го харесвам много. Ако трябва да избирам, не бих избрала него. Той е очарователен, но не е мой тип”.

Все пак какъв трябва да е мъжа който би впечатлил внучката на Бенито Мусолини/освен съпруга й, за когото е щастливо омъжена/? Отговорът е: „Мъжът трябва да е нормален, естествен и много жизнерадостен. И да е строен”