Сидеров: Акт на политически бандитизъм е побоят над координатора на Атака
Сидеров: Акт на политически бандитизъм е побоят над координатора на Атака / netinfo

Националният лидер на партия "Атака" Волен Сидеров ще настоява пред вътрешния министър Михаил Миков за бързо разследване на инцидента с областния координатор в Пиринско Огнян Тетимов. Побоят, нанесен на Тетимов, е акт на бандитизъм и е поръчан от политически опоненти, които не желаят да се промени статуквото в петричкия Общински съвет, коментира Волен Сидеров.

Ето какво още каза Волен Сидеров за Дарик:

Г-н Сидеров, как ще коментирате нападението над координатора на партия „Атака” в Пиринско Огнян Тетимов?

Брутален акт на бандитизъм, политически бандитизъм, защото доколкото разбрах от колеги, той е бил заплашен да се откаже от касирането на изборите, което направи и това е била причината за побоя. Това означава, че в България ако правиш честна политика, ти си подложен на насилие и терор. Просто съм шокиран, възмутен и ще искам от Министерството на вътрешните работи бързо разследване на инцидента. Сега излизам от делото, което се води срещу мен и съпругата ми и разбрах, че Тетимов е в „Пирогов” и ще го посетя, за да видя в какво състояние е. Какво да ви кажа. Безумна държава, в която след като се фалшифицират и купуват избори този, който иска да посочи тези факти, бива нападан и пребит и това говори, че живеем в бандитска държава.

Г-н Сидеров, при разговора ми с Огнян Тетимов той каза, че познава нападателите, знае и кой е поръчител на тази вендета?

Това е добре, тъй като ще могат бързо да бъдат посочени и заловени.

Той не е разпитван от полицията все още?

Сега отивам при него. Тогава ще разбера повече подробности. И аз не знам подробности за случилото се. Ако той може да разпознае нападателите, ще улесни разследването. Много съм учуден, защо още не е разпитан. Това, може би, говори за някаква тенденциозност, че МВР не се намества умишлено, защото ще разобличи някакви политически сили.

Той твърди, че това са политически опоненти в Петрич?

Определено е така. Това, което аз разбрах със сигурност, е, че той е нападнат и пребит за това, че не иска да оттегли касирането на изборите, което е внесъл. Определено причината е политическа.

Интерес имат лица, които не желаят вотът да бъде касиран?

Да, които имат интерес от сега постигнатото статукво. Хората сами трябва да си направят извод кои имат интерес да не се провеждат отново избори поради купуването, защото доколкото разбрах сега купуването е било драстично. Може би още по-голямо от предишните. Не искам да си представям картината на националните избори за парламент какво купуване, какви изпълнения, какви престъпления ще се извършат тогава. Трябва да се вземат много спешни мерки, със санкции за купувач на гласове, с материални санкции, с лишаване от свобода, иначе сме изправени пред една ужасяваща картина – тотално купуват и подменят вота на българина.