Сашка Васева при семейство Саркози в Париж
Сашка Васева при семейство Саркози в Париж / netinfo
Сашка Васева в специално интервю за Дарик

Кажете, вярно ли е, че ще кръстите дъщеричката си, когато се роди, Сесилия?

Да. Така искам да бъде кръстена. Под еуфорията на всички българи, които са благодарни за това, което се случи с медиците, че живи и здрави си дойдоха в България. Аз бях изгубила надежда, тази френска президенша невероятни неща направи. Такова лично отношение да има и да поемат този риск заради една чужда за тях държава, каквато е за тях България, е въпрос на човечност на душа и затова като благодарност прибавям към името на моя брат, на който искам да кръстя детето – Михаела, ако е момиче или Михаил за момче, но докторите казват, че ще е момиче и затова Михаела – Сесилия.

Ако в последния момент се окаже, че е момче?

Михаил ще бъде първото име, а за второто не съм готова.

Може да е Никола, така се казва съпругът на Сесиля?

Моят първороден син се казва така той е Христо – Никола, още преди да се е случило, аз съм го кръстила с френски акцент.

Ще имате такава двойка син Никола и дъщеря Сесилия? Смятате ли да кажете на френската президенша, да и изпратите писмо, да я поканите за кръстница?

Да. Имам специален план, но живот и здраве да родя.

И как сте го намислили?

Не искам да го кажа, защото би могла всяка популярна личност в България да го използва. Аз съм добър PR, умея такива неща. Имам голямо въображение. Аз съм си правила PR на собствената си кариера и съм изобретателна в това отношение. Тази идея не е свързана с моята реализация, ами с това да използвам мига. Както тя беше на точния момент, на точното място. Аз ще родя в подходящия момент, живот и здраве.

Само мъничко да загатнете, имате намерение да поканите Сесилия за кръстница на вашето дете?

За кръстница не съм мислила, но имам една много хубава идея, която разбира се ще бъде свързана с визитата със семейството ми във Франция. Ще ги информирам предварително за визитата ми и ако те преценят да ме поканят след това, аз ще им подготвя една специална изненада.

Може би песен?

Не е свързано с песен точно. С нещо, което няма как да го разкажа, защото ако го разкажа всяка една популярна личност би се поблазнила да го направи. Международно достояние ще стане.

Бащата доволен ли е? Имаше ли проблем с избора на второ име?

Той никога не ми се бърка в нищо. Дал ми е свобода. Преминавайки в тази фатална седма година, в която се бихме и карахме, Бог успя да ни събере чрез това дете, което да носи едно благородно име, като второ име Сесилия, защото за България това е невероятна жена.