Петък сутрин с Ивелин Попов в „Дарик Кафе”
Петък сутрин с Ивелин Попов в „Дарик Кафе” / снимка: DarikNews.bg

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов, който бе сред най-големите дарители на благотворителния търг на „Ники Кънчев шоу” в края на миналата година, беше гост в студиото на „Дарик Кафе”.

Попов обеща да привлече още свои колеги за каузата на следващия търг, и разказа интересни неща за живота си в Русия, където изведе Кубан до евротурнирите.

Ивелин и половинката му Елена празнуват днес, на 7 юни, третата годишнина от връзката си, и вече мислят за братчета и сестрички на малкия си първи наследник Ивелин-младши.

„Само 10 дни е почивката. Но такава ни е съдбата, трябва да се съобразяваме и да почиваме бързо”, сподели Попов за живота на професионалист. „На 15 се присъединявам към отбора в Австрия, започвам с Кубан. Вече ще се водят след това преговори. Но там се чувствам прекрасно, затова не държа на всяка цена на трансфер. Щастлив съм, перфектно е в Кубан”, призна той.

„Има сериозен интерес Астън Вила към мен. Лично треньорът е казал на Стилиян Петров, че ме иска, и иска да започне преговори за мен”, добави нападателят.

Ивелин разкри още, че дължи визията си на селекционера на националния отбор Любослав Пенев, който съветва момчетата си за всичко. „Той е октопод”, каза на шега Попов. „Вижда всичко, знае всичко, и досега каквото ни е казал, не ни е подвел. Казал ни е, че винаги можем да го потърсим за всичко”, каза той.

„Разбрах какво става с Литекс, но не знам какво предстои. Там за пет години само хубави неща видях, показаха ми правилния път. Имат в момента 4-5 прекрасни футболисти, които заслужават да играят в Европа. Вече всичко, каквото ще се случи, е въпрос на гадаене. Гриша Ганчев до няколко дни предполагам, че ще внесе яснота,“ коментира Попето случващото се с бившия си тим Литекс. „В ЦСКА се взимат много пари. Доколкото съм чувал, някои футболисти получават пари, които с тези качества, никъде в чужбина не биха взимали”, коментира Попов.

Ето и още любопитни цитати от интервюто на Ивелин Попов в „Дарик Кафе”:

„Петима чужденци на терена, и един на пейката, е нормално според мен”.

„Сръбското първенство е по-слабо от българското, мога да се обзаложа”.

„През последните години само Литекс продава в чужбина. Ще е грешка да го няма този отбор. За последните 10 години този отбор е продал най-много играчи”.


Най-важното, което му е казвал Гриша Ганчев, докато го укротяваше в Ловеч: „Доста изречения ми е казвал. Много разговори сме имали. „Ти имаш качества, не си пропилявай живота”, ми е казвал”, разкри футболистът.

Защо Ивелин Попов напуска Левски като юноша? „Бях 16-17 годишен, и ме взимаха с първия отбор на Левски да тренирам. Но на други мои връстници предложиха договори, а на мен не. Тогава дойдоха Андрей Желязков и Венци Митов, казаха ми за поканата от Фейенорд. Със семейството ми решихме, че това е голям шанс, отидох, тренирах една седмица и ми казаха, че януари месец ме чакат. Така се стигна до раздялата с Левски. След това ме търсиха да подпиша договор от Левски, но вече не виждах очи да се върна пак там, затова потърсих друго развитие. В прекрасни отношения съм с всички в Левски”, разказа той.

И още:

„50 млн. евро е бюджетът на Кубан. Дават ги нашият собственик и губернаторът. Най-малкият бюджет във Висшата лига на Русия е 20 млн. евро, на Амкар. Най-голям е на Зенит - 280 милиона. Има огромен интерес в Краснодар, всички празнуват за класирането в европейските турнири”

„Числото 7 ми носи щастие, празнуваме днес и три години със съпругата ми”

„Никога не е била по-добра атмосферата в националния отбор. Няма какво да делим, няма звезди, всеки излиза, бори се, помага на другия”

„Спас Делев беше много потърпевш от майтапите ни на последния лагер. Ама не носи на майтап, сърди се по два часа, не ни говори след бъзиците. Но е много добро момче, добър футболист. Радвам се, че отново е част от националния отбор”

„Много трудно ще загубим мач до края на квалификациите”.

Целия разговор с капитана на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов може да слушате в RadioDariknews.bg. Подробности за гостуването му четете на Gong.bg.