Майката на Бончев: Гришата е прекрасно момче. Благодаря на Господ, че ми ги върнаха
Майката на Бончев: Гришата е прекрасно момче. Благодаря на Господ, че ми ги върнаха / Sofia Photo Agency

Майката на Ангел Бончев Величка Аврамова е научила от сина си, че снаха й е на свобода. Той й се е обадил към 6 часа сутринта, като й е казал, че Камелия е добре и вече си е вкъщи. Величка Аврамова все още не се е чувала с освободената след 19-дневен плен жена. Надява се да ги види след два, три дни.

Величка, която живее в село Микре, признава пред Дарик, че синът й и друг път е правил подобни дарения, като това за фондация „Утре за всеки”. „Той за добро ги дава тези пари”, казва Величка.

Ето цялото интервю с майката на бившия президент на „Литекс” Ангел Бончев:

Сутринта синът ми се обади, каза: "Майко, бъди спокойна, Камелия се прибра, вкъщи е”. Повече не сме разговаряли. Каза, че след няколко дни ще се видим. Обаче нищо повече не мога да ви кажа.

Кога точно ви се обади сутринта?

Ами, някъде към 6 часа.

Вие имахте ли възможност да се чуете с Камелия?

Не съм се чула, защото тя беше в банята и най-вероятно ще спи, защото 20 дена имайте предвид какво е било. Още не ми се е обадила, но каза, че ще ми се обади.

А синът ви какво казва, как е тя? Добре ли е?

Каза ми, че е добре. Обаче при тези условия, нали знаете, голяма травма е. Да почине малко, да се видят двамата…

Кога ще имате възможност да се видите с тях?

След два, три дена предполагам ще мога да се видя с тях.

Мислите да дойдете до София или те ще дойдат?

Не знам. Или те ще дойдат, или аз ще отида, но след два,три дена най-много.

Откакто Ангел Бончев е пуснат, вие виждали ли сте се с него?

Да, с Ангел се виждахме. Той дойде при мен, обаче просто нямахме много време да си говорим, защото той беше толкова притеснен за нея, толкова измъчен – той е бил 50 дена в ад и след това жена му! Представете си какво нещо! Нищо не сме могли да си говорим, само се видяхме.

Какво мислите за дарението, което той направи снощи?

Той толкова дарения е давал, само че не е давал изявления. Сега за добро ги дава. Вижте, Господ се смили и му помогна. Радвам се, че ми ги върнаха живи и здрави, защото беше ад. Не мога да ви опиша какво беше.

Защо според вас той говори така за Гриша Ганчев, защо се е отдръпнал от него?

Аз не им знам нещата как стоят. Бяха в много добри отношения. Гришата е прекрасно момче. Лично Гришата можете да попитате, аз не мога да говоря от негово име. За мен той е свестен. Те си знаят нещата, и най-вече Гришата. Това не мога да го коментирам. Благодаря на Господ, че ми ги прати живи поне, пък здрави не знам дали ще бъдат. Дано да са здрави, да имат сили да се преборят и с това чудо, защото това беше ад.