Комисар Стоянов: Отивам си заради случая Може
Комисар Стоянов: Отивам си заради случая Може / netinfo
Директорът на областната дирекция на полицията в София комисар Стоян Стоянов е подал оставка. Стоян Стоянов и министърът на вътрешните работи Румен Петков са имали среща, по време на която Стоянов е депозирал оставката си.

Пред Дарик Стоянов заяви:

Когато доловя индикация на недоверие в моята лоялност и коректност и то от министъра, становището на моя министър, независимо как се казва, аз го уважавам. Не мога да остана да работя в такъв екип. Мисля, че това е една моя позиция, на която имам право.

В какви насоки са отправени критиките към вашата работа? Какво ви каза министъра?

Изяснихме двата момента. Първото обвинение е, че аз не съм го уведомил, че е намерен такъв череп, което е свързано със случая Може. Аз тогава направих преценката, че този череп е несъотносим с това дело и поради това не си позволих да го дезинформирам. Другият момент е, че в нощта на похищението на Може в Сливница е имало полицай там, а това не е вярно. Имало е полицай преди това.

Сега след като минаха няколко дни, този череп, който бе намерен, вече може да се каже, че е на Иван Може … Не сте направил точната преценка тогава ли?

Черепът беше намерен от жителка на едно село на 5 март. А на 6 март аз се запознах с една документация заедно с началника на нашите експерти и нашето становище беше, че е малко вероятно да е на Може.