Заради репресиите срещу Навални и поддръжниците му Русия се озовава в международна изолация
Заради репресиите срещу Навални и поддръжниците му Русия се озовава в международна изолация / БТА
Често наричан най-големият трън в очите на Владимир Путин опозиционерът Алексей Навални отново успя да разбуни духовете в Москва. Темата коментира в студиото на "Неделята на NOVA" журналистът Иван Гарелов.

Според него Путин е сбъркал много – Навални не е Солженицин, нито Сахаров (дисиденти по времето на Съветския съюз), не стои интелектуално така високо. В убежденията си е националист и антисемит.

„Аз съм много изненадан от Путин - беше гъвкав, а сега отдели на Навални твърде голямо внимание. Не искаше да бъде толкова компрометиран, но вместо това го героизира. Всяка една следваща стъпка е в полза на Навални, като коз на Запада. Ще го предложат за Нобелова награда", убеден е журналистът.

По думите му се е получила международна изолация на Русия, а хората на площадите не са мотивирани само от съдбата на Навални, изнервени са от икономическата ситуация, санкциите, технологичното развитие и така намират отдушник.

"Байдън не каза, че Русия е основният противник, остави врати. Пред което и да е българско правителство се явява проблем – като съдружник на НАТО трябва да отстояваме интересите си, но и личните интереси трябва да се защитят. Нямаме полза да бъдем враг на Русия", коментира Гарелов.

Източник: NOVA