Добро утро на Кръстю Лафазанов
Добро утро на Кръстю Лафазанов / Снимка: Sofia Photo Agency

От 15 август стартира националното турне на Комиците – „Смях на мах”. Участват всички главни герои от предаването на Комиците, а за да бъде още по-пъстра дружината им, към тях се присъединиха Деси Слава и Играта.

В неделното събуждане по телефона на Дарик радио Лили Ангелова и Надя Хамдан събудиха Кръстю Лафазанов, за да им разкаже за турнето на „Комиците”.

Здравей.

Здравей, мисля, че отдавна съм събуден, изпреварих ви. На морето съм и не мога да спя до късно. Аз съм морско чадо – вече ме намирате с пясък по краката и морски пръски по лицето.

На плажа ли си в момента?

Да отидох да се изкъпя...

В кой град се намираш?

В Бургас съм, защото имаме концерт. В момента съм малко по-на юг. Току-що си изкарах шнорхела от устата, за да мога да говоря с вас. Бях под водата – взимах интервю от една риба и вие ме прекъснахте.

Как е морето?

Много е хубаво. На морето винаги е хубаво.

Там има един мост, откъдето хората скачат и се гмуркат. Да не си бил там?

Не. Не съм там. Снощи се хвърлих от този мост, за да видя как е водата. Беше хубава, приятна, така че всичко е наред.

Групата на Комиците има ли тен вече?

Не, защото от снощи сме на морето. Бяхме преди това на Дунав в Русе. Имахме концерт – събраха се 3000 души, а отвън, пред вратите, бяха още 1000 човека. Беше невероятно усещането. Преди това играхме във Враца. Хората явно много ни обичат. Нашата цел е да създаваме усмивки и повече усмивки.

И турнето ви се казва „Смях на мах”. Такава ли е атмосферата между екипа на Комиците там – Деси Слава и другите, които са с вас?

Да, разбира се. Всички сме обединени под това мото – да създаваме смях на мах. Моят 6-годишен син каза: „Татко, не се казва „на мах”, а „на макс”, така че и двете са валидни.

Кои градове ви остава да обиколите?

Остават още Варна, Каварна, Добрич, Горна Оряховица, Стара Загора, Сандански и Пловдив.

През седмицата се чухме и с Христо Гърбов, който каза, че покрай турнето и купоните не е успял да си почине. При теб така ли е?

Не. Аз когато съм на на морето почти винаги си отделям малко време за почивка. Тоест когато съм във водата с шнорхела и маската, почти нищо не чувам и така си почивам.

Водорасли има ли много?

Не. Няма много водорасли. Има много медузи. Тук – там и русалки се появяват.

Как ви посреща публиката?

Да чукна на дърво, много добре засега. Хората отварят сърцата и душите си за нас. Благоразположени са и ние се стремим да дадем всичко, което е по силите ни, за да ги направим поне за 2 часа по-усмихнати и по-щастливи от срещата си с нас.

Казахме за участието на Деси Слава и Играта. Какво всъщност правят те на турнето?

Те не само пеят, но участват и в скечовете, което е много необичайно и за двамата. Така че публиката не само ще чуе техните песни, но ще види и тяхното чувство за хумор в нашите скечове.

Благодарим много и поздрави русалките и медузите от Дарик радио. Звучиш развеселен и в добро настроение – остани си такъв и радвай хората, не ги оставяй да скучаят през летните жеги. Много смях и на целия екип на Комиците.