Блондинки ще правят маникюр на слоницата в софийския зоопарк
Блондинки ще правят маникюр на слоницата в софийския зоопарк / netinfo

Блондинки ще правят маникюр на слоницата в столичния зоопарк. Това ще стане на 15 март, когато в залата на слоновете ще се открие първия на Балканския полуостров пеперудариум. Това каза в „Дарик кафе" бизнес дамата Олга Ускова. Тя е президент на Руския бизнес клуб в България и на Асоциацията на блондинките. В специалната зала ще има над 100 екзотични пеперуди от Мексико и Индонезия. Г-жа Ускова е родом от Сибир, живее от 17 години в България, има син на 9 години – Никита, който е директор към създадената от майка му единствена на Балканите ферма за живи пеперуди. Тя е в основата на предстоящата между 12 и 19 март в София международна седмица на блондинките, която ще завърши с ревю на руси манекенки с вплетени в косите им живи пеперуди. Според Ускова пеперудите са феи, на крилата си носят космически послания и пеперудата, която отговаря на българския характер като цяло е „Идеал Ликона" – бяла с черни петънца, много красива, интелегентна и борбена.

Ето какво още разказа тя за пеперудите, блондинките, връзката на човек с пърхащото насекомо и т.н

Обърнахме се към д-р Иванов, директора на зоопарка, който е уникален, весел и добър човек, който обича животните от цялото си сърце! Аз му казах, че искам да строим при вас в зоопарка приказен град на мечтите. Той попита възможно ли е изобщо да има такъв град и аз му казах „да” и че моите пеперуди ще изпълняват мечти. И ето, че градът го има! На 15 март ще отворим в зоопарка единствената на Балканския полуостров ферма за живи пеперуди. По стечение на обстоятелствата при крокодилите ще има и много красиви пеперуди-феи.

Колко пеперуди дарявате?

150 бройки засега. Но те ще се увеличават. Пеперудите са редки, екзотични, досега не са виждани. На децата ще покажем процеса на живота им на място, имаме затворен цикъл – гъсеница, какавида пашкул, пеперуда, пак яйцето гъсеница. Каня всички деца, техните родители и всички, които искат да видят нещо нестандартно, весело, да дойдат на 15 март в зоопарка при клетката на слоновете, при нашата зала, която отваряме – градина на приказките при дракони, които пазят феите, да видят какви уникални създания са, да участват в конкурс за рисунки, да видят как блондинки правят маникюр на слоницата, защото блондинките си поддържат ноктите и обичат да изглеждат добре.

Пеперудариумът ще е в залата на слона. Защо?

Това са екзотични видове от Мексико и Индонезия. Трябва да им създадем условия. Влажността трябва да е 70 процента и 36 градуса температура.

Т.е в залата на слона има тези условия?

Да. А при крокодилите има специално нагласени лампи.

Кое е най-характерното, което хората не знаят за пеперудите?

Хората не знаят, че всяка една пеперуда има на крилото си послание, което е написано на един стар и неизвестен за нас език. Като видите пеперуда погледнете какво има на крилото, може вие да ми помогнете да разчетем някое от посланията, които съм сигурна, че са невероятни и космически. Ето при мен как дойде посланието, че ще се занимавам с пеперуди. Аз съм много ревнива, ужасна блондинка. Хубаво е да си блондинка, но е лошо да си ревнива, но съпругът ми е много красив мъж. Та един ден гледам, че у дома, аз живея на 18 етаж, има една грамадна нощна пеперуда. Аз не обичах тогава пеперуди и имах малка фобия към насекомите и я гоня, гоня, убивам я. На другия ден обаче пак има пеперуда у дома. На третия ден пак. И аз викам на мъжа ми, че това е знак, че има любовница. Но се оказа, че те са ме избрали пеперудите. По принцип пеперудата е символ от религиите. В Индонезия например е свещено насекомо. Буда се е изповядал пред пеперуда…

Каква може да е връзката между пеперуда и човек, т.е как да знам коя пеперуда отговаря на моя характер?

Ще ми кажете коя от видовете пеперуди ви харесва. И по вашия характер и зодия мога да ви кажа коя ще е подходяща да е ваш домашен любимец. Всяка една пеперуда е уникален организъм, със собствена душа и характер – едни се бият, други се правят на умрели, трети са шантави, весели и не слушат въобще, четвърти обичат да летят в къщи и да ти се галят и т.н

Т.е по това каква пеперуда ще харесам може да разберете какъв съм като човек?

Да, мога. Това е като с животните. Избирате едно куче, казва се за Телец такова куче, за Риби такова, за по-див човек по-спокойно куче и т.н. По същия начин и с пеперудите. Аз смятам, че пеперудите са феи. И затова казвам, че в зоопарка моите пеперуди - феи ще живеят при крокодилите. А крокодилите са праобраза на драконите. А драконите са пазители на феите!

Родното ви място е Сибир. Там има ли пеперуди?

Да, навсякъде има пеперуди. В Сибир също, но са по-мънички, защото е по студено. Но искам да ви кажа, че по принцип Сибир е родината на феите.

На 3 март България отбелязва националния си празник. Вие отдавна живеете тук, познавате страната и народа ни. Каква според вас пеперуда отговаря на характера на българина като цяло?

Наистина от много години живея в България, изядох три тона чубрица и вече и аз съм българка. Имам син, българче, казва се Никита, на 9 години е и вече е бос във фермата за пеперуди и си има собствена банкова сметка. А въпросът който ми задавате е много интересен, досега не са ме питали така. Трябва да помисля. Българският народ е много търпелив и много борбен. Значи такава пеперуда би била негов символ. Бих оприличила на българския народ пеперудата Бяла Ликония, която ми е любима. Тя е бяла с черни петънца, много красива и много интелигентна и на нея, на крилата й пише нещо. И може би ще я нарека на народа на България. Искам да ви поздравя не само с националния празник трети март, ами и с първи март заради тази уникална ваша традиция с мартениците. Тогава България и българите стават много весели, украсени в бяло и червено.