Андрей: За мен не е проблем, ако хвана другия в изневяра
Андрей: За мен не е проблем, ако хвана другия в изневяра / снимка: Нова телевизия

Телевизионният водещ Андрей Арнаудов, половинката от дуета Иван и Андрей, официално обяви, че се развежда. Само осем месеца след като се врече във вярност на  приятелката си Даниела, той призна, че „не се разбираме, а вече не се и обичаме". Слуховете за раздялата на двамата се появиха преди седмици. Андрей реши официално да потвърди новината пред в. „24 часа" и се зарече повече да не говори за личния си живот. С телевизионния водещ разговаря журналистката Паола Хюсеин.

Защо се развеждате, г-н Арнаудов?

Най-баналната причина - като не се разбират хората, смятат, че чувствата между тях изстиват, и имат проблеми в комуникацията си, е по-добре да се разделят. Да имаш брак, не е самоцел. Би трябвало самоцел на хората да е да са щастливи, а не да са задължително заедно и да се измъчват от съжителството. Не съм взел никак лесно това решение. Съзнавам колко скоро е след сватбата и изглежда доста абсурдно.

Живяхте ли заедно с Даниела преди сватбата?

Това е голям проблем. Ние реално се оженихме, без да сме живели заедно. Много дълго мислих дали това трябва да се случи. Не само по лични причини, а и защото много хора ще се упражняват върху това събитие във всякакво медийно пространство. С това решение съм осъзнал всичките глупости, които ще се изговорят и изпишат. Предварително съм се настроил за това. На всичкото отгоре вината е лично моя, след като пак аз допуснах сватбата ми да се отразява от списания, да се снима от телевизията. Сам, с мое съгласие, направих цялата тази глупост. Така че сега не мога да се сърдя на никого. Но вземайки решението, съм убеден, че така е по-добре и за нея, и за мен. Чувствата ни не са достатъчни, за да спасят нещата. По-трудно ми беше, докато го реша. Сега се чувствам по-добре, макар че малко ми е неудобно да го кажа.

Кой от двама ви е инициаторът за развода?

Нещата сякаш се случиха естествено в тази много тежка година, която имахме и двамата. Моята - с цялото преместване от Би Ти Ви в Нова тв и многото работа, която имах. Нейната - с аклиматизацията й на съвсем ново място. И някъде в тази година различията в начина, по който възприемаме света, плюс огромното натоварване и стрес направиха така, че да се отчуждим. Това е решение, което зрееше във всеки от нас от няколко месеца. Оженихме се със съзнанието, че се обичаме и ще бъдем щастливи. Но осъзнах, че чувствата са се променили.

Какви толкова огромни различия имахте?

Те са личностни. Хората са различни. Голяма грешка е двама души да се оженят, без да са живели заедно. Искам да предупредя всички, които го правят, защото бе абсолютно детско и наивно от наша страна. Ти всъщност не познаваш достатъчно човека, с когото си, както казва и една автореклама за „Истината за нас" за семейства по Нова тв.

Карахте ли се за нещо?

Цялата ми среда, колегите, приятелите, всички са много по-неконсервативни и либерални, отколкото на нея това би й понесло. Сръбското общество е доста по-консервативно, по-патриархално от нашето. Там има много повече задръжки. Тук например 70% от моите познати и приятели живеят съвместно и имат деца, без да имат брак. В Сърбия това е mission impossible. Там нещата със семейството и брака стоят, както са били тук преди 30 години или както е по селата. Оттам идват и много различия в начина, по който трябва да се отнасят мъжът и жената един към друг. А и аз съм тежък и натоварващ човек.

Защо сте такъв?

Изморителен съм. Ту съм еуфоричен и весел, ту съм депресивен и нещастен. Тя също не е толкова лесен човек. Когато не се познават хората, това се получава.

От думите ви излиза, че Даниела май не одобрява вашия начин на живот?

Не е точно така. Тя не одобрява някои от моите ценности и поведение. Аз имам по-либерални възгледи спрямо личния живот. Но първо искам да кажа, че оттук нататък за личния си живот повече няма да говоря. Опарих се много, направих огромна грешка и ще съм пълен глупак, ако го повторя. Моят личен живот си остава само мой. Раздялата ми с Даниела не е била заради нечия изневяра. Просто смятам, че човек може да отиде сам с приятели някъде за няколко дни, което на нея не й е много приятно. За мен не е проблем, ако някой хване другия в изневяра евентуално или ако си имал малко повече жени в живота си, или съответно жената - мъже. В това отношение не съм типичен българин, защото българският мъж смята, че той може да спи с хиляди жени, а жената може да спи само с него. Аз не ревнувам от предишни връзки, от това, че жената може да излезе да си говори с някого и да има флирт. Но поемам отговорността. Аз съм лошият във връзката. Аз съм недостатъчно патриархалният, нямам достатъчно семейни ценности. Разбирам това, но не мога да се променя от днес за утре. Израснал съм в такава среда.

Тя иска ли да се разделяте?

Вече иска. Разделяме се по взаимно съгласие, защото разбираме, че така е по-добре за нас. С абсолютно ясното съзнание за кофите с помия, които ще се излеят върху нас, и с изключително неприятното чувство от това. Но за съжаление това е положението. А и ние с Иван имаме лепнати етикети върху нас. И 18 предавания да направим и да водим по 18 часа на ден, някои други хора ще бъдат работохолици, а ние ще бъдем прасетата тийнейджъри.

Иван обаче ще се жени другия месец.

Те са го проверили, от седем години живеят заедно, от пет години имат дете. Техният случай е съвсем различен. Пожелавам им да са щастливи. Аз съм им кум на 22 август. Оттогава ще почне и промотирането на новия сезон.

Коя ще е кумата?

Тя по принцип щеше да е сестрата на Вихра. Така че няма връзка с моите брачни взаимоотношения.

Даниела има ли претенции към ваши имоти или пари?

Нямаме претенции един към друг. Ние сме били женени едва осем месеца. Раздялата ни е по взаимно съгласие и нямаме такива проблеми.

Жена ви върна ли се в Сърбия?

Да, там е. Сега сигурно ще ме попиташ за работата й. Ще отговорим, когато дойде време да представим новия сезон на „Станция Нова". Предаването има валиден договор и започва от новия тв сезон. Няма да давам повече интервюта това лято, така че да го обявя.

А „Шоуто на Иван и Андрей" връща ли се?

Нашето шоу трябва да започне на 6 септември и сега по него е по-спешната работа. Седем месеца се упражнявахме с добри и лоши моменти, направили сме генерални изводи за всичките си грешки. Сега сме влели много свежа кръв в екипа, това ни беше работата през последните две седмици.

Как се запознахте с Даниела?

Покрай нашата работа като продуценти във „FOX Сърбия". Вече приключи, но две-три години имахме успешни предавания в Сърбия. Сега пазарът там залиня още повече от тукашния. Телевизията, с която работихме, смени собственика си. Но тогава имахме повече работа, отколкото тука. Много стояхме с Иван в Белград, защото сами управлявахме делата си там. Така се запознахме, директорите на телевизията ни я предложиха за водеща. Ние я взехме. Снимахме в студиото тук и изпращахме касети. Това продължи две години - период, в който мислехме, че сме заедно, но реално бяхме заедно по два дни в седмицата, а по пет - не. И така е много лесно.

Бяхте мъж за завиждане - известен, дават го по телевизията, има красива жена.

Тя е много хубава, прекрасна жена е. Убеден съм, че и тя, и аз ще продължим пътя си и ще намерим хора, на които държим. Вчера направих грешката да вляза в интернет форуми. Човек, който го дават по телевизията, никога не трябва да го прави. Разбира толкова неща за себе си, които е и които не е. Бил съм самозабравил се човек, който си проваля живота. Защо, ако си миньор от Бобовдол и се развеждаш, значи имаш проблеми и не си щастлив, а ако си известен, означава, че си се самозабравил? Ние не сме по-различни хора, ходим до тоалетната, ядем, пием, имаме нужди.

Вашите близки как приеха раздялата ви?

За нейните не знам. Моите близки изцяло ме подкрепят. Смятат, че сега съм по-спокоен и щастлив. И са на моя страна. На никого не му е приятно.

По време на отпуска ли се разделихте?

Ние от два месеца сме разделени. Имахме сериозни проблеми още от края на тв сезона. Сега прекарах учудващо спокойни седмици на морето с мои приятели. Имам още две седмици отпуск, след което започвам работа.

Чувате ли се с Даниела, какви са ви сега отношенията?

Нормални и цивилизовани. Гледаме да не се чуваме много, но когато има нужда, общуваме.

Обичахте ли я?

В някакъв момент я обичах. После съм спрял, но не съм разбрал кога точно се е случило.

Посягали ли сте й?

Стига, бе. Нещата, с които най-много съм се подигравал, са хигиената на българите и че си бият жените. Тези две неща никога не съм правел - да я бия и да не се къпя.

Притесняваше ли ви, че е по-висока от вас?

О, не. Прекрасно е жената да е по-висока от мъжа. С този баща, който имам, който беше още по-нисък от мен и беше изключително харизматичен, нямам никакви притеснения по наследство от това, че жената може да е по-висока.

За какво си приказвахте вкъщи с Даниела?

Аз почнах много да не приказвам, което беше лош знак. Тя искаше повече неща да й казвам, аз исках да мълча. Признавам си, че бях крайно преуморен и стресиран през последните две години. На 27 септември се оженихме в Сърбия, на 28-и се прибрахме и вечерта имахме лайф на „ВИП денс". Тя танцуваше, аз водех.

Как й поискахте ръката, говорихте ли преди това с родителите й?

Ето това са разликите между нас и сръбското общество. Аз не мога да правя така. Виждал съм се с тях, те са много приятни хора. Честно да ти призная, дълбоко не вярвам в институцията брак. Очевидно съм голям глупак, щом не вярвам, а го направих по най-шумния и помпозен начин. Разбира се, беше продиктувано от много обстоятелства, свързани в тоя момент със ситуацията около промяната на медията, започването на нейното предаване и решението, че това, макар и да не ми харесва много, е форма по някакъв начин да се обяви и официализира нашата връзка и нейното появяване в България. От моя страна е било много недалновидно. Тя пък е понесла огромните негативи да дойде в изцяло нова страна и за два месеца да стане популярна.

Къде живеехте тук, самостоятелни ли бяхте?

Да, в моя апартамент.

Кой готвеше?

Аз съм много непретенциозен към храната. Понякога тя, понякога аз, или си поръчвахме готова храна. Обожавам да ям, мога и да готвя, така че нямам проблем с това.

Кой ви переше чорапите?

Тя. Е, идваше и жена да помага вкъщи понякога. Аз съм много лесен човек в битов план - по-скоро съм весел, нямам претенции всичките ми ризи да са изгладени.

От какво е била недоволна във вашето държание?

Срещи с приятели, от това, че споделям и говоря повече с приятели, отколкото с нея. Това са неща, които при мъжете са голям проблем. Признавам си, че съм по-словоохотлив и весел в компанията на приятелите си, а не с нея.

Може би сте се държали като стар ерген?

Да. Но не съм живял сам много. Изключвам мимолетните си контакти, които признавам, че не са малко. Имах две сериозни връзки и съм живял дълго с две жени, така че имах опит да живея на семейни начала. Това са обществени предразсъдъци. Аз не смятам предишните си две връзки за по-малко брак от тази.

Кои са тези жени?

Едното момиче никой не го познава и така е по-добре. Тя е щастлива сега, има мъж, другата е известна - Надя от „Елит".

Сега кой ви утешава?

Оттук нататък моят личен живот си остава само и единствено за мен.

Андрей Арнаудов е роден на 8 юни 1979 г. Свири на пиано от 10-годишен. Завършва журналистика в СУ „Св. Климент Охридски". През 1998 г. започва да прави предаването „Сблъсък" заедно с Иван Христов. Двамата са съученици от столичното 22-о СОУ. Собственици са на продуцентската компания „Междинна станция", която правеше предаванията „Това го знае всяко хлапе", „10-те най", два сезона на „Мюзик айдъл". Миналата година компанията се премести в Нова тв, където стартира нови продукции - неделното шоу „Станция Нова" и „Шоуто на Иван и Андрей", припомня в. 24 часа".