/ БГНЕС
Разговорите с ГЕРБ тепърва предстоят. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов пред БНТ. Христов смята, че партията му е успяла да мобилизира максимално избирателите на Съюза на демократичните сили.
 
Toй посочи, че е почти убеден, че Александър Йорданов ще бъде евродепутат и няма да бъде изместен с преференции от коалиционните им партньор в тези избори - кандидати на ГЕРБ.
 
ГЕРБ е победител на евровота у нас, още 4 партии с представители в Брюксел

"Големият партньор има най-вече заслугата това, което постигнахме. Но аз смятам, че освен твърдите избиратели, които следват Съюза на демократичните сили, успяхме да предадем една по-дясна физиономия на съюза между ГЕРБ и СДС и да върнем част от периферията, част от избирателите на ГЕРБ", заяви Христов.
 
Коалицията между ГЕРБ и СДС той определи като "логичен" предвид това, че двете партии са част от Европейската народна партия, а относно бъдещи коалиции между двете формации, лидерът на СДС каза, че разговорите тепърва предстоят.
 
По колко евродепутати ще имат отделните партии?

"Ако колегите от "Демократична България" успеят да прескочат бариерата, ще ги поздравя. Надявам се, техният представител да бъде в групата на Европейската народна партия, както заявиха, и да работим заедно за успехите на България и избирането на Манфред Вебер за председател на Европейската комисия", коментира Христов.